Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Efter garagebranden i Valsta: Blir nya bostäder

I höstas förstördes ett parkeringsgarage i Valsta och över 100 bilar ska ha förstörts. I framtiden ska ytan bli bostäder.

Det var i höstas som parkeringsgaraget på Magnegatan stod i lågor och förstördes, ett hundratal bilar förstördes och garaget revs sedermera. SigtunaHem som ägde garaget aviserar att platsen ska bli bostäder.
– Det finns cirka 17 000 köande hos Sigtuna Bostadsförmedling och vi kommer aldrig kunna bygga i fatt kön. Vi vill skapa fler bostäder och fler måste få tak över huvudet, säger SigtunaHems fastighetschef Bertil Hallbäck, till kundtidningen Glimten.

Tillsvidare parkerar drabbade på Atletvägen, men nuvarande ytan ska få användas för parkering tills dess att byggprojektet kommer igång. Det som ska byggas är 60 lägenheter och tolv radhus.
– Detaljplanen innebär att vi kan bygga både ett garage och bostäder. Vi undersöker nu hur många lägenheter vi ska bygga och vilka lägenhetsstorlekar det finns behov av, säger Bertil Hallbäck.

Byggstart planeras till 2023.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening