Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Efter garagebranden i Valsta: Blir nya bostäder

I höstas förstördes ett parkeringsgarage i Valsta och över 100 bilar ska ha förstörts. I framtiden ska ytan bli bostäder.

Det var i höstas som parkeringsgaraget på Magnegatan stod i lågor och förstördes, ett hundratal bilar förstördes och garaget revs sedermera. SigtunaHem som ägde garaget aviserar att platsen ska bli bostäder.
– Det finns cirka 17 000 köande hos Sigtuna Bostadsförmedling och vi kommer aldrig kunna bygga i fatt kön. Vi vill skapa fler bostäder och fler måste få tak över huvudet, säger SigtunaHems fastighetschef Bertil Hallbäck, till kundtidningen Glimten.

Tillsvidare parkerar drabbade på Atletvägen, men nuvarande ytan ska få användas för parkering tills dess att byggprojektet kommer igång. Det som ska byggas är 60 lägenheter och tolv radhus.
– Detaljplanen innebär att vi kan bygga både ett garage och bostäder. Vi undersöker nu hur många lägenheter vi ska bygga och vilka lägenhetsstorlekar det finns behov av, säger Bertil Hallbäck.

Byggstart planeras till 2023.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening