Björn Olsson, VD SSP Sweden, Eatery Foto: Pressbild
Eeatery har öppnat på Terminal 5
Eatery har öppnat upp sin restaurang vid Terminal 5: - Jag är övertygad om att det kommer att bli succé – en unik oas och mötesplats på Arlanda där man kan ta det första steget på sin resa ut i världen säger Björn Olsson, VD, SSP Sweden.
Eatery öppnade vid gate 16 i Terminal 5 under tisdagen. Ett koncept med inspiration från Medelhavsländerna. SSP driver anläggningen tillsammans med Eatery. – Vi ser stora möjligheter med ett nytt varumärke att kunna etablera på Arlanda som passar alla typer av resenärer och som mat- och dryckesmässigt ligger i tiden. Vi är därför mycket glada att kunna presentera Eatery som ett nytillskott i vår varumärkesportfölj. Jag är övertygad om att det kommer att bli succé – en unik oas och mötesplats på Arlanda där man kan ta det första steget på sin resa ut i världen säger Björn Olsson, VD, SSP Sweden.
Enligt Swedavia finns det ett uppdämt behov av att resa och en ny marknadsplats byggs i den nya säkerhetskontrollen. Fler aktörer inom restaurang väntas också etablera sig på Arlanda, likaså inom handel uppger Charlotte Ljunggren, direktör för marknad och försäljning på Swedavia.
Näringsliv Stjärnkocken och entreprenören Pontus Frithiof etablerar sitt nya restaurang- och cafékoncept i Arlandastad. Satsningen sker i samarbete med Arlandastad Group och planeras att öppna under första kvartalet 2026.
Näringsliv Swedavia redovisar ett fortsatt positivt resultat för årets tredje kvartal, med ökad nettoomsättning och förbättrat rörelseresultat. Bolaget uppger att efterfrågan på flygresor ökade både inrikes och utrikes, samtidigt som de kommersiella intäkterna steg.
Näringsliv Quality Hotel Arlanda XPO fortsätter att imponera i hotellbranschen. För fjärde året i rad har hotellet utsetts till Sweden’s Leading Conference Hotel av World Travel Awards, ett pris som hyllar framstående insatser inom turism och gästupplevelser världen över.
Näringsliv Runt om i världen pågick modeveckor och så även på Sveriges största flygplats, Arlanda. Under fredagen förvandlades Terminal 5 till en stor catwalk för en dag när butikerna på flygplatsens nya Marknadsplats visade upp höstens mode för förbipasserande resenärer.
Näringsliv Sushi Yama invigde sin restaurang i Sky City under veckan: - Det känns otroligt roligt att äntligen öppna på Arlanda, säger Kent Dahlqvist, Regional Manager Norr på Sushi Yama.
Näringsliv Från och med den 28 oktober kan resenärer från Stockholm stiga av bussen vid Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. I början av 2026 planeras även påstigande vid samma terminal.
Partner Digital marknadsföring har på bara några år gått från att vara ett komplement till traditionella medier till att bli en central del av nästan alla företags strategi.
Näringsliv Simon Cardenas, 22 år, från Hotell Kristina har korats till Europas bästa konferenskock i juniorklassen. Titeln togs under Europafinalen i matlagningstävlingen Copper Skillet som hölls i Högbo utanför Gävle.
Näringsliv Ett nytt inflygningskoncept införs på Arlanda som ska möjliggöra fler så kallade kurvade inflygningar som bland annat SAS och Norwegian redan gör.
Näringsliv Air France genomförde på onsdagen den mest nordliga flygningen i årets upplaga av The Aviation Challenge (TAC), som arrangeras av flygalliansen SkyTeam.
Näringsliv Stavhopparen och världsrekordinnehavaren Armand ”Mondo” Duplantis har fått sin plats på Arlandas välkända porträttvägg ”Welcome to my hometown”. Under tisdagen avtäcktes hans porträtt i bagagehallen i Terminal 5.
Näringsliv Sverige har haft den svagaste utvecklingen i hela EU när det gäller flygtillgänglighet sedan pandemin, enligt en sammanställning från Stockholms Handelskammare.
Näringsliv Resebolaget TUI inleder ett samarbete med Ryanair och utökar därmed sitt utbud av paketresor från Arlanda. Samarbetet innebär större flexibilitet för resenärer och fler destinationer att välja mellan.