centrum_panorama_hostshopping
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Insändarbild/Miljöpartiet

Edstrand hoppar av (MP)

Pierre Cengiz-Edstrand säger sig ha fått nog av partidistriktets toppstyrning och väljer att kliva av som miljöpartist: - Jag har styrelsens och medlemmarnas stöd men det har inte räckt i det här fallet, säger Pierre till märsta.nu

centrum_artikel_host

Så sent som förra veckan rapporterade märsta.nu om att Miljöpartiet enats med Socialdemokraterna och Liberalerna om ett samarbete inför resterande del av mandatperioden. Idag onsdag kom besked från Pierre Cengiz-Edstrand som sitter på ett mandat i fullmäktige och är vice ordförande i kommunstyrelsen att han kliver av partiet, detta i protest mot partiets toppstyrning
– Partiet har utsett vildar och tagit beslut över huvudet på föreningen, det är det som gör att det är omöjligt att fortsätta, säger Cengiz-Edstrand.

Under våren seglade det upp en intern strid i (MP) då medlemmarna Henrik Naglitch, Elwood Overholt och Karolina Windefalk gjorde anspråk på makten i partiet. Pierre Cengiz-Edstrand har hotats med uteslutning, ett fall som märsta.nu erfar nått ändå upp i partistyrelsen.
– Jag tog detta beslut förra veckan men igår bestämde jag mig på riktigt att göra slag i saken, jag har lämnat partiet och meddelat riks mitt beslut, fortsätter Pierre.

Pierre Cengiz-Edstrand poängterar att han har styrelsens och medlemmarnas stöd. Han behåller samtliga sina uppdrag mandatperioden ut.
– I praktiken har det varit så att allt som styrelsen fattat beslut om måste få godkännande. Exempelvis kunde vi inte ha ett medlemsmöte utan att distriktet skulle godkänna det, berättar Pierre Cengiz-Edstrand.

I en kommentar till Cengiz-Edstrans avhopp säger (MP) i Stockholmsregionen att man försökt medla i konflikten som uppstått i Sigtuna:
– De försöken har inte burit frukt utan har blivit ett ärende för Miljöpartiets partistyrelse, där det fortfarande behandlas. Vi kommer därför inte i nuläget att svara på den kritik som riktas mot MP Stockholmsregionen av den före detta medlemmen Pierre Cengiz Edstrand, skriver man i uttalandet.

Uppdaterad kl. 11.32

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys