centrum_panorama_hostshopping
Foto: eComExpo

eComExpo till Scandinavian XPO

Scandinavian XPO i Arlandastad kommer att stå värd för eComExpo, en av landets största mässor om hållbara transporter, den 27-28 september. Med ett omfattande seminarieprogram och över 100 deltagare på scenen, kommer evenemanget att utforska olika perspektiv på hållbara transporter, inklusive lagstiftning om laddare, användningen av drönare och sjöfartens framtid.

centrum_artikel_host

Arrangerande företaget eLife Nordic har ansträngt sig för att skapa ett varierat program som både är underhållande och informativt. Marknadschefen Anna Fägersten berättar att de strävar efter att ge deltagarna ny kunskap samtidigt som de uppmuntrar interaktion från publiken. Även talarna på scenen är där för att lära sig och utbyta kunskap med deltagarna.

Bland ämnena som kommer att diskuteras på seminarierna återfinns viktiga frågor om vätgas, elflyg/drönare och sjöfartens roll i framtidens transporter. Dessutom kommer man att diskutera hur den offentliga sektorn kan agera på rätt sätt och införa teknikneutrala krav i sina upphandlingar.

Det noteras att näringslivet har tagit ledningen i omställningsarbetet och visar sig vara flexibelt och snabbfotat. Många företag upplever dock att myndigheternas åtgärder snarare hindrar än hjälper dem. eComExpo syftar till att lyfta fram dessa utmaningar och främja samarbete mellan företag och den offentliga sektorn för att främja hållbara transporter.

Deltagarna på evenemanget kommer att inkludera chefer från etablerade tunga företag som Skanska, ABB, Volvo, PostNord, Scania och SEB. Dessa kommer att interagera med representanter från nystartade företag som Volta, tillverkare av ellastbilar, Heart Aerospace, som fokuserar på elflyg, Stella Futura, specialiserade på energilager, samt Katla Aero, utvecklare av drönarteknik. Den offentliga sektorn kommer också att vara välrepresenterad på eComExpo, med deltagare från Malmö Stad, Trafikverket, Region Örebro Län och Skellefteå Kommun.

 

mp_tack_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
mp_tack_outsider