centrum_panorama_hostshopping
Foto: KD

Ebba Busch-affischer stjäls

Sedan valaffischerna sattes upp i lördags har KD blivit av med ett stort antal Ebba Busch-affischer.

centrum_artikel_host

KD uppger via Facebook att det försvunnit ett stort antal Ebba Busch-affischer i både Märsta och Sigtuna under veckan. Den nyvalde KD-ordföranden Peter von Satzger uttalar sig för UNT.se om tilltaget.
– Efter ett tag upptäcktes att några av våra planscher tagits ner så de åkte ut och satte upp nya. Nästa morgon var samma affischer borta igen. Det hände både i Sigtuna stad, Märsta och Odensala, säger Peter von Satzger.

KD är dock inte de enda som drabbats av skadegörelse mot sin valkampanj. märsta.nu rapporterade tidigare i veckan om att även Socialdemokraterna utsatts då deras affischer plockats ner. Skyltningen inför EU-valet har partierna kommit överens om i en gemensam förhandling. EU-valet äger rum 9 juni.

fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys