moderat_pan_nov
Catarina König och "Matgeek" Johan HedbergFoto: Pressbild

Eatery hade bästa räkmackan

Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

centrum_artikel_host

Det är Räkmackans dag idag fredag 14:e oktober. På Arlanda och Landvetter säljs dagligen 5000 räkmackor, det är den enskilt mest säljande produkten på de båda flygplatserna. Därför hade Catarina König, Matfashionistan och vinnare av Decenniets mästerkock, och Matgeek Johan Hedberg tagits in för att testa mackor från tio olika restauranger från både Arlanda och Landvetter. Två av räkmackorna kom från Landvetter med flyg till testet. Vinnare blev Eaterys räkmacka.
– Det här är en flygplatsmacka för mig, det är Arlanda. Den är väldigt god, säger Catarina König i ett uttalande.

Sedan 2010 finns Räkmackans dag på Arlanda. 260 000 räkmackor säljs på Arlanda och Landvetter varje år. Det finns tio ställen som säljer räkmacka på Arlanda. Bland dem alltså nya Eatery som hyllas av Matgeek.
– Brödet tillför så mycket smak. Det här fasta brödet under med mycket korn, det blir bitar, det trivsamma tuggmotståndet. Jag gillar sånt här riktigt redigt mörkt rågbröd. Eaterys räkmacka förtjänar ett hedersomnämnande, en räkmacka som kostar så lite men levererar så mycket, säger Johan Hedberg.

Läs mer: Bästa räkmackan utses

idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

dackskifte_helsida
centrum_host_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

advent_kyrka_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

agy_oppethus
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
dackskifteoutsider
swedol_outsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
nrh