centrum_panorama_hostshopping
Catarina König och "Matgeek" Johan HedbergFoto: Pressbild

Eatery hade bästa räkmackan

Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

centrum_artikel_host

Det är Räkmackans dag idag fredag 14:e oktober. På Arlanda och Landvetter säljs dagligen 5000 räkmackor, det är den enskilt mest säljande produkten på de båda flygplatserna. Därför hade Catarina König, Matfashionistan och vinnare av Decenniets mästerkock, och Matgeek Johan Hedberg tagits in för att testa mackor från tio olika restauranger från både Arlanda och Landvetter. Två av räkmackorna kom från Landvetter med flyg till testet. Vinnare blev Eaterys räkmacka.
– Det här är en flygplatsmacka för mig, det är Arlanda. Den är väldigt god, säger Catarina König i ett uttalande.

Sedan 2010 finns Räkmackans dag på Arlanda. 260 000 räkmackor säljs på Arlanda och Landvetter varje år. Det finns tio ställen som säljer räkmacka på Arlanda. Bland dem alltså nya Eatery som hyllas av Matgeek.
– Brödet tillför så mycket smak. Det här fasta brödet under med mycket korn, det blir bitar, det trivsamma tuggmotståndet. Jag gillar sånt här riktigt redigt mörkt rågbröd. Eaterys räkmacka förtjänar ett hedersomnämnande, en räkmacka som kostar så lite men levererar så mycket, säger Johan Hedberg.

Läs mer: Bästa räkmackan utses

joes-helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_host_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

ica_helsida
dack_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
ica_outsider
connys
joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
dack_outsider
swedol_outsider