vintermarknad_pan
E4:an kommer att ledas om i fyra års tid vid HäggvikFoto: Trafikverket

E4:an läggs om i november

Bilpendlare till och från Stockholm kommer från och med 10:e november att få köra på en tillfällig motorväg förbi Trafikplats Häggvik med anledning av bygget Förbifart Stockholm.

centrum_artikel_host

Arbetet med Förbifart Stockholm går vidare och fredagen 10:e november på natten kommer trafiken att läggas om i det södergående körfältet på E4:an mot Stockholm. Helgen efter 17:e november lägger man om det norrgående körfältet.

Behåller antalet körfält
Under en tid kommer E4:an att gå på de tillfälliga vägarna förbi Häggvik eftersom man behöver göra jobb kring den ordinarie motorvägen. Den tillfälliga vägen kommer att ha lika många körfält som tidigare, det vill säga tre i varje riktning.

Pågår i fyra år
I fyra års tid beräknas E4:an vara kvar i det tillfälliga läget. Under tiden kommer man att bygga av- och påfarter där den befintliga vägen går idag till förbifarten. Hastigheten kommer att sänkas på den tillfälliga vägen. Det kan även bli aktuellt med att E4:an stängs av i samband med omläggningen, antingen enstaka körfält eller helt under kortare perioder.

agy_oppethus
pantamera_avc_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
nrh
connys
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
marknaden_outsider