valstadagen_pan
Foto: Insändarbild/Abraham Arawo

Duon som underhöll ungdomarna i somras

Under sommaren och hösten har Jonah Kibirige och Alwin Waswa drivit verksamhet i Valsta för att ungdomar ska kunna umgås utomhus.

centrum_artikel_host

Mutima Fotboll i Valsta börjar närma sig slutet och nu hoppas man att kommunen kan bidra med halltider för att ungdomar ska kunna spela. Mutima-verksamheten drivs av Jonah Kibirige och Alwin Waswa. Bakrgunden är att duon ville skapa en plats som unga kan samlas vid för att umgås och spela fotboll. Man har hållit till i Valsta. Man vädjar nu om halltider men det behöver inte enbart vara fotboll man spelar utan man kan göra vad som helst.

Mutima har hållit igång en gång i veckan under helgerna. De har välkomnat alla oavsett ålder och ursprung. Verksamheten har även lockat ungdomar från andra kommuner. Jonah och Waswa lyckades även få dit sponsorer, dj en foodtruck.

elon_helsida
pantamera_avc_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Kultur & Nöje Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

centrum_host_helsida
valstadagen
nrh_sigtuna
defacto_helsida
joes-helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Kultur & Nöje Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Wenngarns_cafe_helsida
ica_helsida
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Kultur & Nöje Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

mp_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
joes_outsider
connys
valstadagen_outsider
ica_outsider
mp_outsider
student_outsider
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out