defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Duon Långbacka/Bådagård besöker Kulturlänken

Kulturlänken får besök av duon Långbacka/Bådagård som består av Maja Långbacka och Matilda Bådagård.

centrum_artikel_host

Långbacka/Bådagård har beskrivits som pop med folksjäl eller folk med popsjäl. Nu kommer de till Märsta för spelning på Kulturlänken 12:e oktober. De blandar folkmusik med pop på sitt eget säregna och filmiska sätt. De har bland annat gjort filmmusik till Camilla Läckbergs Glaciär.
– Vi älskar att få möta olika slags publik på olika typer av scener, från det lilla intima rummet till stora festivalhav, säger Långbacka/Bådagård.

Turnén består bara av åtta stopp, varav storstäderna Göteborg, Stockholm och Malmö är tre. Bara Haninge, Märsta och Trosa hör till de mindre platserna som får besök.

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

ica_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

centrum_host_helsida
connys_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

moderat_pan_helsida
yrkesutbildning
pantamera_avc_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider