eu_valet_panorama
Foto: Riksbanken

Dubblering av skuldsaneringar

Antalet personer som sökte skuldsanering det första halvåret i år har mer än fördubblats i kommunen.

centrum_artikel_host

Förra året var det 58 personer i kommunen som sökte skuldsanering. i är har antalet mer än fördubblats till 118 personer. Trenden är dock generell i hela landet.
– Vi ser förstås positivt på fler ansökningar, eftersom en skuldsanering kan vara en väg ut ur svåra skuldproblem. Men vi är bekymrade över att så många unga söker, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

Mellan 2018 och 2019 minskade ansökningarna om skuldsanering i kommunen från 68 till 58. Sigtuna är en av de värst drabbade kommunerna i länet när det gäller skuldsaneringar, bara i fyra andra kommuner är det fler personer som ansökt. Antalet som beviljats har inte offentliggjorts än. I grannkommunen Väsby var det 77 personer som ansökte om skuldsanering, också det en ökning, med 25 personer. Totalt i länet var det cirka 3050 personer som sökte skuldsanering.
– Vi fokuserar nu på att få ”rätt personer” att ansöka och arbetar för att ge snabba besked till alla yngre som saknar förutsättningar att få skuldsanering, så att de kan få annan nödvändig hjälp istället, exempelvis hos kommunernas budget- och skuldrådgivare. Om de inte får hjälp, finns en stor risk att de fastnar i en långvarig och negativ skuldspiral, fortsätter Per-Olof Lindh.

connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
connys
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out