vinter_pan
Foto: Riksbanken

Dubblering av skuldsaneringar

Antalet personer som sökte skuldsanering det första halvåret i år har mer än fördubblats i kommunen.

centrum_artikel_host

Förra året var det 58 personer i kommunen som sökte skuldsanering. i är har antalet mer än fördubblats till 118 personer. Trenden är dock generell i hela landet.
– Vi ser förstås positivt på fler ansökningar, eftersom en skuldsanering kan vara en väg ut ur svåra skuldproblem. Men vi är bekymrade över att så många unga söker, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

Mellan 2018 och 2019 minskade ansökningarna om skuldsanering i kommunen från 68 till 58. Sigtuna är en av de värst drabbade kommunerna i länet när det gäller skuldsaneringar, bara i fyra andra kommuner är det fler personer som ansökt. Antalet som beviljats har inte offentliggjorts än. I grannkommunen Väsby var det 77 personer som ansökte om skuldsanering, också det en ökning, med 25 personer. Totalt i länet var det cirka 3050 personer som sökte skuldsanering.
– Vi fokuserar nu på att få ”rätt personer” att ansöka och arbetar för att ge snabba besked till alla yngre som saknar förutsättningar att få skuldsanering, så att de kan få annan nödvändig hjälp istället, exempelvis hos kommunernas budget- och skuldrådgivare. Om de inte får hjälp, finns en stor risk att de fastnar i en långvarig och negativ skuldspiral, fortsätter Per-Olof Lindh.

joes-helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
defacto_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

connys_helsida
oppethus_dec

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

vinter_helsida
storemore_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
vinter_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
joes_outsider
oppethus_out
storemore_out
slottsby_outsider