kommun_skoterska

Dubblering av coronafallen

Coronafallen i kommunen mer än dubblerades den gångna veckan och är nu på liknande nivåer som i vintras.

centrum_artikel_host

Antalet coronafall ökar nu i hela landet även om symtomen för det mesta är milda och risk för allvarlig sjukdom är mindre. I Sigtuna kommun var det vecka 27 46 fall, mer än dubbelt så många jämfört med vecka 26. FHM skriver i ett pressmeddelande att antalet fall ökar i landet men att ökningstakten avtagit. Den dominerande varianten är BA.5.
– Såväl vaccination som genomgången infektion ger ett mycket bra skydd mot allvarlig sjukdom och död. Det finns inget som tyder på att BA.5 skulle ge en annorlunda sjukdomsbild med allvarligare sjukdom men det är viktigt att vaccinera sig och ta emot rekommenderade påfyllnadsdoser, säger Moa Rehn, tjänsteförrättande enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

19 000 svenskar testades under förra veckan och fler testas nu. Cirka var femte som testades bar på viruset. Cirka 6-7 personer vårdas på IVA med covid-19.
– Vi har en ganska omfattande testning fortfarande och vi ser att de olika övervakningskällorna har fungerat bra för att följa trenden och signaler om ökad smittspridning. Vi har en ökande samhällsspridning men eftersom vi också har en hög vaccinationstäckning samt en hög immunitet efter genomgången infektion, bedömer vi att befolkningen i hög grad är skyddad mot svår sjukdom. Har man symtom som kan vara covid-19 ska man stanna hemma för att inte smitta andra, säger Moa Rehn.

mp_ute_helsida
ica_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
hockeyskola_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

moderat_fokus_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
connys
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
swedol_outsider
hockeyskola_outsider