eu_valet_panorama

Dubblering av coronafallen

Coronafallen i kommunen mer än dubblerades den gångna veckan och är nu på liknande nivåer som i vintras.

centrum_artikel_host

Antalet coronafall ökar nu i hela landet även om symtomen för det mesta är milda och risk för allvarlig sjukdom är mindre. I Sigtuna kommun var det vecka 27 46 fall, mer än dubbelt så många jämfört med vecka 26. FHM skriver i ett pressmeddelande att antalet fall ökar i landet men att ökningstakten avtagit. Den dominerande varianten är BA.5.
– Såväl vaccination som genomgången infektion ger ett mycket bra skydd mot allvarlig sjukdom och död. Det finns inget som tyder på att BA.5 skulle ge en annorlunda sjukdomsbild med allvarligare sjukdom men det är viktigt att vaccinera sig och ta emot rekommenderade påfyllnadsdoser, säger Moa Rehn, tjänsteförrättande enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

19 000 svenskar testades under förra veckan och fler testas nu. Cirka var femte som testades bar på viruset. Cirka 6-7 personer vårdas på IVA med covid-19.
– Vi har en ganska omfattande testning fortfarande och vi ser att de olika övervakningskällorna har fungerat bra för att följa trenden och signaler om ökad smittspridning. Vi har en ökande samhällsspridning men eftersom vi också har en hög vaccinationstäckning samt en hög immunitet efter genomgången infektion, bedömer vi att befolkningen i hög grad är skyddad mot svår sjukdom. Har man symtom som kan vara covid-19 ska man stanna hemma för att inte smitta andra, säger Moa Rehn.

bygdensdag_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider