Foto: Jamshid Jamshidi

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

centrum_artikel_host

Damerna inledde med en stark uppvisning i Vikingahallen när de besegrade Alingsås och säkrade säsongens första seger. Stämningen steg ytterligare när herrarna kämpade sig till seger i en tuff bortamatch mot Drott. Herrlaget låg till och med under med en poäng med sju minuter kvar att spela men återhämtade sig snabbt när Gustav Näslund tog täten och tryckte in två snabba mål. Detta avgörande ögonblick tillät dem att behålla ledningen och slutligen vinna med 32–30, i en match som var fylld med spänning och intensitet.

Gustav Näslunds makalösa åtta mål totalt gjorde honom till matchens gigant och en nyckelspelare för herrlagets seger. Resultatet innebär att Skånela IF fortsätter att sätta press på serieledarna Helsingborg samtidigt som de bibehåller ett försprång på tre poäng före Varberg på tredjeplatsen.

Slutresultatet, 30–32 (14–15) i Skånelas favör, markerar en helg av triumfer för både dam- och herrlagen och kastar in dem i en positiv riktning i tabellen, vilket ger laget en extra dos av motivation och energi inför kommande utmaningar.

joes-helsida
wenngarn_jul_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

connys_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

slottsby_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

ica_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

centrum_host_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh_sigtuna
ica_outsider
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
connys
storemore_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out