eu_valet_panorama
Wigör och Oland genomför Fair Play-hälsning. Sigtuna IF firar segerFoto: Wigör/Sigtuna IF/Instagram

Dubbla segrar för bygdens lag

I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

centrum_artikel_host

Wigör mötte Olands FF på hemmaplan och vann med 3-1 efter en jämn första halvlek där ställningen var 0-0. Alwin Wasa gjorde det första målet för Wigör i minut 63, men Olands Kevin Sporron kvitterade sju minuter senare. Wigör lät sig dock inte nedslås och tog tillbaka ledningen när Valentino Viheäranta gjorde mål i minut 80. Alwin Waswa fastställde sedan slutresultatet till 3-1 fem minuter senare. Båda lagen drog på sig fyra varningar vardera, men det var Wigörs andra raka seger i Division 6 Östra. Nästa vecka möter de Storvreta på bortaplan.

Sigtuna IF mötte Runhällen på hemmaplan och vann med 4-2. Samtliga mål gjordes på drygt en timmes spel, och målskyttarna för Sigtuna IF var Ludvig Harryzon, Adam Tanko Mohammed, Theodor Wahlquist och Philip Straus. Runhällen reducerade med två mål sent i matchen, men kom inte närmare än så. Sigtuna IF tog sin andra raka seger och möter Fanna2 nästa vecka.

Båda lagen visade prov på starkt spel och imponerade på sina hemmapubliker. Det återstår att se om de kan fortsätta vinna när de möter nya utmaningar i kommande matcher.

Denna text genererades med en textrobot

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

eldsjal2024_helsida

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

bygdensdag_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
pantamera_out
sigtunakampen_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider