eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Dubbla olyckor under lördagen

Två olyckor inträffade i kommunen under lördagen.

centrum_artikel_host

Med kort varsel inträffade två olyckor i kommunen. En bil körde av vägen nära Rosersberg på lördagseftermiddagen. En person som gick förbi trodde att föraren var berusad och ringde polisen, rapporterar UNT. Föraren försökte komma tillbaka på vägen men misslyckades. Polisen, ambulansen och räddningstjänsten kom till platsen. Räddningstjänsten behövdes inte och kunde snart åka iväg. Föraren greps sedan misstänkt för rattfylleri.

Vid den andra olyckan som inträffade på Midgårdsvägen körde en personbil av vägen. Föraren klarade sig utan skador och vägen behövde inte stängas av. En bärgare kallades till platsen för att bärga bilen enligt UNT.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider