vinter_pan
Marie Axelsson och Talla AlkurdiFoto: Socialdemokraterna

Du ska kunna lita på vården

Du måste kunna lita på att vården finns där den dag du behöver den. Du ska känna dig trygg med din vårdcentral och veta att det går att få en tid, oavsett var i Stockholm du bor. Det borde vara en självklarhet att du ska få vård, inte en kölapp.

centrum_artikel_host

Du ska inte behöva kämpa och armbåga dig fram för att du eller någon i din familj ska få vård. Liberalerna skriver om valfrihet, och det finns ingen värre ofrihet än att inte ha hälsan och att tvingas stå i kö till vården istället för att få vård.
Vi Socialdemokrater var beredda att satsa 732 miljoner kronor på den nära vården och vårdcentralerna i vårt budgetförslag för Region Stockholm. Det är pengar som skulle gått till mer personal och kortare väntetider genom att göra vårdcentralen till den självklara vägen till vården. Socialdemokraterna är tyvärr i opposition i regionen så vårt förslag röstades ned.

Vi delar Liberalernas bild av behovet av en fast läkarkontakt. Men trots att det moderatledda styret, där Liberalerna ingår, styrt över sjukvården i snart 16 år har inte ens en av fem sigtunabor en fast namngiven läkare de kan vända sig till. Endast 17,5% är listade på en läkare. Konsekvenserna av detta blir att du träffar en ny person på vårdcentralen vid nästan varje besök och att du gång på gång tvingas berätta din sjukdomshistoria. Att bara 6 av 10 stockholmare tycker vårdcentralernas väntetider är rimliga borde engagera Liberalerna mer än att vilseleda om vår politik.

Vi socialdemokrater vill tvärtom se en riktig satsning på regionens vårdcentraler. Alla i vår region ska garanteras rätten till en fast namngiven läkare och det ska anställas mer personal på vårdcentralerna. Du ska känna din läkare och din distriktssköterska. För när du känner dig trygg med vården nära dig behöver du inte åka hela vägen till akuten lika ofta, och du behöver inte ringa en nätläkare om du får vård i tid på din vårdcentral.

I vår region har det blivit färre sjuksköterskor men fler byråkrater efter 16 år av moderatlett styre. Det är tydligt att det krävs ett nytt ledarskap i Region Stockholm för att garantera vård i tid och efter behov.

  • Talla Alkurdi, oppositionsregionråd (S)
  • Marie Axelsson, oppositionsråd Sigtuna (S)
storemore_helsida
slottsby_helsida
vinter_helsida

slutreplik Bostadskrisen är här och nu

Debatt Tre erfarna moderatpolitiker borde kunna bättre än så här. Nivån i deras replik är pinsamt låg. Den bostadspolitiska debatten är för viktig för att fintas bort på det här sättet.

connys_helsida

repliken: Svar till Marie Axelsson (S) om Moderat bostadspolitik

Debatt Marie Axelssons insändare innehåller i många avseenden en lång rad fel om bostadspolitiken i allmänhet och om ombildning till bostadsrätter i synnerhet. Marie Axelsson har fel om hon tror att en ombildning av 64 lägenheter i Sigtuna från hyresrätter till bostadsrätter minskar antalet bostäder.

defacto_helsida

Socialliberala segrar i höstbudgeten

Debatt Regeringens satsningar under nästa år visar att Liberalerna gör skillnad i svensk politik. Vi har prioriterat skolan, det förebyggande arbetet och Sveriges klimatomställning.

pantamera_avc_helsida

Moderaternas bostadspolitik är ett svek mot kommuninvånarna

Debatt Moderaternas bostadspolitik är ett svek mot kommuninvånarna. Ikväll på kommunfullmäktige föreslår den moderatledda kommunledningen, med stöd av SD, att ytterligare 64 av SigtunaHems hyresrätter mitt i Sigtuna Stad ska få ombildas till bostadsrätter.

joes-helsida

repliken: Kommunledningen undviker siffrorna

Debatt Inför 2024 aviseras hela 34 miljoner kronor i nedskärningar inom skolverksamheten i Sigtuna kommun. Det motsvarar 3 % av Barn- och ungdomsnämndens hela budget. Detta är fakta och vi vill stoppa nedskärningarna.

slutreplik Kommunens medarbetare är inte gränspoliser

Debatt Naturligtvis finns det många stora utmaningar som vi som politiker behöver arbeta med så att vi får ett bättre samhälle. Det Moderaterna då vill göra är att fokusera på enskilda personer i utsatt läge och önskar transformera välfärden till att bli angivare. Den väg som den högernationalistiska regeringen slagit in på är på många sätt oerhört skrämmande.

centrum_host_helsida

repliken: Vänstern är skuggsamhällets bästa vänner

Debatt Sverige har stora utmaningar, gängkriminalitet, bidragsbrott och ett växande skuggsamhälle för att nämna några. Ansvarsfulla partier föreslår, med rätta, åtgärder för att förhindra den utveckling vi ser. Tyvärr kan det inte sägas om vänsteroppositionen. De har snarare tagit ställning som bidragsbrottslingarnas och skuggsamhällets nyttiga idioter.

ica_helsida

Angiveri hör inte hemma i Sverige

Debatt Regeringen vill att offentligt anställda inom välfärden ska anmäla papperslösa. Det är ett förslag som inte hör hemma i det fria, öppna och demokratiska samhället. Vänsterpartiet ställer sig starkt kritiskt till detta och föreslog att kommunstyrelsen skulle tillskriva regeringen om att anmälningsplikt inte bör införas i kommunal verksamhet. Dessvärre gick det inte igenom och det var ingen av den styrande minoritetens ledamöter som ställde sig bakom det.

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull!

Debatt Rapporteringen om flygresandets utveckling efter Covid-pandemin har ett konsekvent mönster. Researrangörernas och flygbolagens pressmeddelanden berättar om ökade volymer, fler destinationer, nya flygplan, rusning efter sistaminuten-biljetter etc och media vidarebefordrar den bilden utan nämnvärt ifrågasättande.

Centerpartiet jobbar för små och stora marknader

Debatt Det är på marknaden du hittar det du behöver och ibland det du inte visste du behövde. Det är här säljare och köpare möts, ibland personligen, mellan fyra ögon. Det är så jobb och tillväxt skapas. Det är viktigt med små och stora marknader, från minsta bondemarknad till världshandel.

Ge flickor och pojkar lika möjligheter att förverkliga sina fotbollsdrömmar!

Debatt Intresset för damfotboll har skjutit i höjden på senaste tiden. Det är inte särskilt konstigt med tanke på den framgångssaga vårt landslag levererat: ett VM-silver, två OS-silver och två EM-semifinalistplaceringar, för att nämna några meriter från de senaste mästerskapen. I sommar får vi återigen njuta av ett fotbolls-VM i våra blågula tröjor.

Socialdemokraterna slår in öppna dörrar

Debatt Marie Axelsson (S) skriver i en insändare på märsta.nu om våldsutsatta kvinnors situation. Det är mycket glädjande att Socialdemokraterna äntligen brinner för att sätta brottsoffret i fokus, något som S nationellt inte gjort under många år. Låt oss kroka arm och driva frågan om att det är våldsutövaren som borde placeras utanför det egna hemmet, inte den som utsatts för våld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
vinter_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
joes_outsider