moderat_pan_nov
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Drygt 70 på sjukhus

Drygt 70 stockholmare fick vård för covid-19 under fredagen: - Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Region Stockholm meddelade på fredagen att 71 stockholmare fick vård för covid-19 på något av regionens sjukhus. Det är färre än för en vecka sedan.
– Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus. Men vi ska inte dra för stora växlar på en enskild vecka. Vi konstaterar ju samtidigt att antalet smittade ökar, om än från relativt låga nivåer, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

Bratt vill påminna om att man ska testa sig för covid-19 även om man att två doser vaccin om man har symtom på covid-19. Sju personer vårdades på fredagen i intensivvård.
– Pandemin är uppenbarligen inte över. Vi behöver få ned smittspridningen. Det gör vi främst genom att ta de vaccinationer mot covid-19 som erbjuds vare sig det är första eller andra eller påfyllnadsdosen. Men det är även viktigt att stanna hemma och testa sig vid symtom, det gäller nu alla som är sex år eller äldre och oavsett om personen är vaccinerad eller ej. Barn under sex år ska stanna hemma vid symtom, säger Johan Bratt.

pantamera_avc_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

defacto_helsida
centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
agy_oppethus
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
dackskifteoutsider
vintermarknad_outsider