valstadagen_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Drygt 70 på sjukhus

Drygt 70 stockholmare fick vård för covid-19 under fredagen: - Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Region Stockholm meddelade på fredagen att 71 stockholmare fick vård för covid-19 på något av regionens sjukhus. Det är färre än för en vecka sedan.
– Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus. Men vi ska inte dra för stora växlar på en enskild vecka. Vi konstaterar ju samtidigt att antalet smittade ökar, om än från relativt låga nivåer, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

Bratt vill påminna om att man ska testa sig för covid-19 även om man att två doser vaccin om man har symtom på covid-19. Sju personer vårdades på fredagen i intensivvård.
– Pandemin är uppenbarligen inte över. Vi behöver få ned smittspridningen. Det gör vi främst genom att ta de vaccinationer mot covid-19 som erbjuds vare sig det är första eller andra eller påfyllnadsdosen. Men det är även viktigt att stanna hemma och testa sig vid symtom, det gäller nu alla som är sex år eller äldre och oavsett om personen är vaccinerad eller ej. Barn under sex år ska stanna hemma vid symtom, säger Johan Bratt.

Villainbrott i Sigtuna

Nyheter Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

connys_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

defacto_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Nyheter I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

centrum_host_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
student_outsider
wenngarn_outsider
nrh
valstadagen_outsider
connys
centrum_outsider_host
joes_outsider
pantamera_out