sap_feb_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Drygt 70 på sjukhus

Drygt 70 stockholmare fick vård för covid-19 under fredagen: - Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Region Stockholm meddelade på fredagen att 71 stockholmare fick vård för covid-19 på något av regionens sjukhus. Det är färre än för en vecka sedan.
– Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus. Men vi ska inte dra för stora växlar på en enskild vecka. Vi konstaterar ju samtidigt att antalet smittade ökar, om än från relativt låga nivåer, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

Bratt vill påminna om att man ska testa sig för covid-19 även om man att två doser vaccin om man har symtom på covid-19. Sju personer vårdades på fredagen i intensivvård.
– Pandemin är uppenbarligen inte över. Vi behöver få ned smittspridningen. Det gör vi främst genom att ta de vaccinationer mot covid-19 som erbjuds vare sig det är första eller andra eller påfyllnadsdosen. Men det är även viktigt att stanna hemma och testa sig vid symtom, det gäller nu alla som är sex år eller äldre och oavsett om personen är vaccinerad eller ej. Barn under sex år ska stanna hemma vid symtom, säger Johan Bratt.

skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida
fritidsbanken_sportlov
sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Nyheter Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

funkisfest_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Nyheter I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

spedition_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Nyheter En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
foraldranatverk_outsider
spedition_outsider