eldsjal2024_pan

Drygt 3000 nya covidfall över helgen

Mellan fredag-måndag konstaterades drygt 3000 nya fall av covid-19 och antalet på sjukhus ökade med 33 personer.

centrum_artikel_host

Fler smittas av covid-19 och fler vårdas även på sjukhus konstaterar Region Stockholm i sin första lägesrapport för denna vecka. Perioden 26 februari-1mars var det 3025 nya fall och 319 vårdades på sjukhus vilket var 33 personer fler än senaste rapporten förra veckan, 26/2:
– Under de tre senaste veckorna har antalet konstaterade fall i princip ökat med 100 procent. Nu börjar vi också se en liten ökning av antalet patienter med covid-19 som är så svårt sjuka att de är i behov av sjukhusvård. Vården säkerställer nu att alla som är i behov av akut och nödvändig vård ska få det även om antalet patienter med covid-19 ökar igen, säger tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Det muterade covid-19-vriuset finns i 157 fall och alla som anländer från utlandet rekommenderas att stanna hemma och undvika kontakt med andra samt att man ska testa sig. 43 personer får intensivvård i Regionen och 223 personer vårdas på akutsjukhus. Ytterligare 14 har avlidit med covid-19 sedan 26/2.

Veckan 8 analyserades nästan 43500 tester för pågående covid, av dessa var 12,7 procent positiva. 133 000 stockholmare har fått en eller två vaccindoser fram till 1 mars. Lokala siffror kommer först på torsdag för Sigtuna och resten av landets kommuner.

Nya restriktioner infördes i måndags som innebär att man endast får vara en person i vissa caféer, restauranger och krogar om den ligger i en galleria. Barn och ungdomar får inte heller mötas i matcher utan enbart fortsätta träna.

storemore_helsida
steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
storemore_out
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out