vinter_pan

Drygt 3000 nya covidfall över helgen

Mellan fredag-måndag konstaterades drygt 3000 nya fall av covid-19 och antalet på sjukhus ökade med 33 personer.

centrum_artikel_host

Fler smittas av covid-19 och fler vårdas även på sjukhus konstaterar Region Stockholm i sin första lägesrapport för denna vecka. Perioden 26 februari-1mars var det 3025 nya fall och 319 vårdades på sjukhus vilket var 33 personer fler än senaste rapporten förra veckan, 26/2:
– Under de tre senaste veckorna har antalet konstaterade fall i princip ökat med 100 procent. Nu börjar vi också se en liten ökning av antalet patienter med covid-19 som är så svårt sjuka att de är i behov av sjukhusvård. Vården säkerställer nu att alla som är i behov av akut och nödvändig vård ska få det även om antalet patienter med covid-19 ökar igen, säger tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Det muterade covid-19-vriuset finns i 157 fall och alla som anländer från utlandet rekommenderas att stanna hemma och undvika kontakt med andra samt att man ska testa sig. 43 personer får intensivvård i Regionen och 223 personer vårdas på akutsjukhus. Ytterligare 14 har avlidit med covid-19 sedan 26/2.

Veckan 8 analyserades nästan 43500 tester för pågående covid, av dessa var 12,7 procent positiva. 133 000 stockholmare har fått en eller två vaccindoser fram till 1 mars. Lokala siffror kommer först på torsdag för Sigtuna och resten av landets kommuner.

Nya restriktioner infördes i måndags som innebär att man endast får vara en person i vissa caféer, restauranger och krogar om den ligger i en galleria. Barn och ungdomar får inte heller mötas i matcher utan enbart fortsätta träna.

storemore_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
vinter_helsida
oppethus_dec

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

centrum_host_helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
slottsby_outsider
storemore_out
ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host
connys
vinter_outsider
oppethus_out
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider