centrum_panorama_hostshopping

Drygt 3000 nya covidfall över helgen

Mellan fredag-måndag konstaterades drygt 3000 nya fall av covid-19 och antalet på sjukhus ökade med 33 personer.

centrum_artikel_host

Fler smittas av covid-19 och fler vårdas även på sjukhus konstaterar Region Stockholm i sin första lägesrapport för denna vecka. Perioden 26 februari-1mars var det 3025 nya fall och 319 vårdades på sjukhus vilket var 33 personer fler än senaste rapporten förra veckan, 26/2:
– Under de tre senaste veckorna har antalet konstaterade fall i princip ökat med 100 procent. Nu börjar vi också se en liten ökning av antalet patienter med covid-19 som är så svårt sjuka att de är i behov av sjukhusvård. Vården säkerställer nu att alla som är i behov av akut och nödvändig vård ska få det även om antalet patienter med covid-19 ökar igen, säger tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Det muterade covid-19-vriuset finns i 157 fall och alla som anländer från utlandet rekommenderas att stanna hemma och undvika kontakt med andra samt att man ska testa sig. 43 personer får intensivvård i Regionen och 223 personer vårdas på akutsjukhus. Ytterligare 14 har avlidit med covid-19 sedan 26/2.

Veckan 8 analyserades nästan 43500 tester för pågående covid, av dessa var 12,7 procent positiva. 133 000 stockholmare har fått en eller två vaccindoser fram till 1 mars. Lokala siffror kommer först på torsdag för Sigtuna och resten av landets kommuner.

Nya restriktioner infördes i måndags som innebär att man endast får vara en person i vissa caféer, restauranger och krogar om den ligger i en galleria. Barn och ungdomar får inte heller mötas i matcher utan enbart fortsätta träna.

connys_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

mp_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

centrum_host_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

joes-helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

seniordag_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
connys
nrh
seniordag_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
mp_outsider
ridskola_2020_outsider