kommun_skoterska
En stor insats på Midgårdsbadet förra sommaren då en person hamnade under vatten.Foto: Jamshid Jamshidi

Drunkningar på rekordnivå

Antalet omkomna genom drunkningar är på rekordnivå i landet, en av de totalt 61 olyckorna inträffade i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Under de första sex månaderna omkom 61 personer genom drunkning. Hela 16 av dessa inträffade i juni. Ett fall är från Sigtuna i februari då en person gick genom isen på Sigtunafjärden.
— Isen kom sent i år och var helt enkelt inte tillräckligt bärig när många gav sig ut. Och då har de flesta som drabbats ändå varit vana skridskoåkare som haft utrustning med sig, säger Anders Wernesten, vattensäkerhetsexperten på Svenska Livräddningssällskapet, till nyhetssajten Jnytt.se

De flesta som drunknar är män mellan 50-90 år. En hel del incidenter sker i samband med båt eller andra färdmedel på sjöar. Av samtliga drunkningar som inträffat med fritidsbåt senaste tio åren skulle 185 av 307 ha kunnat överleva om de haft flytväst. Livräddningssällskapet efterlyser nu att kommuner i hela riket ska kunna låna ut flytvästar.

joes-helsida
adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

defacto_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

ica_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

nrh_sigtuna

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

centrum_host_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

connys_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
ica_outsider
hockeyskola_outsider
kommun_skoterska_outsider
nrh
connys
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
joes_outsider
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider