centrum_panorama_hostshopping
Polisen vid den aktuella bilen under förmiddagenFoto: MMS-Bild

Dramatisk biljakt på E4: Misstänkt drograttfylleri och inbrott

Polisen rapporterar om en dramatisk händelse på E4 där en personbil framförs vårdslöst och kolliderar med en lastbil vid trafikplats Rosersberg. En man blir kvar vid fordonet medan en annan man och en kvinna springer från platsen.

centrum_artikel_host

Enligt Polisen fångas mannen som sprungit i väg av patrull i det närliggande industriområdet. Han är i 30-årsåldern och misstänks för drograttfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Vidare visar det sig att han var föraren av den kraschade bilen.

Kvinnan, i 40-årsåldern, hittas gömd i ett betongrör på ett bygge tillsammans med en hund. Polisen griper henne och hon misstänks för inblandning i händelsen.

Den man som stannade kvar vid bilen är i 40-årsåldern och grips också av polisen. Det finns uppgifter om att han skulle ha varit med i bilen vid olyckstillfället.

Vid undersökning av bilen påträffas inbrottsverktyg och misstänkt stöldgods. Polisen misstänker därmed att de inblandade kan vara kopplade till andra brott.

Polisen betonar vikten av att följa trafikregler och att inte framföra fordon på ett vårdslöst sätt, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för både föraren själv och andra trafikanter. De inblandades ålder och de olika misstankarna om drograttfylleri, olovlig körning, vårdslöshet i trafik, samt kopplingen till inbrott och stöldgods visar på allvaret i händelsen.

Polisens utredning fortsätter och de inblandades roller och ansvar ska klarläggas i det pågående ärendet.

Denna text genererades med hjälp av märsta.nu:s textrobot

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu ger oss en översikt över de viktigaste händelserna i dag, inklusive väderprognosen, kollektivtrafikinformation, blåljusrapporter och trafikförhållanden.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

defacto_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
connys
ica_outsider
joes_outsider