moderat_fokus_pan
Foto: MMS-Bild

Drabbade ersätts inte

Under en tid har drabbade av Nordearånet försökt få ersättning för föremålen som funnits i bankfacken men banken har nekat.

centrum_artikel_host

Ett okänt antal personer drabbades i samband med Nordearånet i höstas, det rör sig om minst tre personer vad märsta.nu erfar. Men polis eller Nordea har inte gått ut med exakta antalet. Sedan rånet har ett flertal drabbade hört av sig till märsta.nu med anledning av att Nordea inte ersätter för föremål som förvarades i bankfacken.

Handlar om miljonbelopp
På lördagen rapporterade Aftonbladet om paret Naim och Maj-Britt som förvarade smycken från bröllop, förlovningar, konfirmationer och annat i bankfacken.
– Det är miljonbelopp det handlar om, men det är inte bara pengarna. Det är också historien bakom allt, säger Naim till Aftonbladet.

Behövde teckna egen försäkring
Nordea hänvisar till att drabbade måste teckna en egen försäkring för det som ligger i bankfacket, detta eftersom facket är en del av innehavarens privata sfär och att banken inte vet vad som ligger i det, banken kan därför inte försäkra det, enligt bankens svar till tidningen.

Låg i inbrottssäkert valv
Naim menar att de inte fått information om att man ska försäkra bankfack på ett speciellt sätt, i så fall hade man tecknat en försäkring. Samtidigt uppger Nordea på sin hemsida att bankfacken ligger inne i ett brand- och inbrottssäkert valv enigt Aftonbladet. Försäkringen som paret har via Moderna försäkringar täcker generellt mellan 30 000-60 000 kronor när det gäller stöld utanför bostaden.

Kritiserar kommunikationen
Paret är också kritiska till bankens kommunikation, det tog ett tag innan de fick reda på att deras saker var stulna, trots att de läste om stölden samma dag. Efter två veckor fick dem besked. Först i februari fick de en specifik handläggare, de tänker även anmäla banken till Allmänna reklamationsnämnden. Föremålen hade inte bara ett materiellt värde för familjen utan även ett affektionsvärde. Efter stölden har Maj-Britt haft problem med sova och fysiska besvär som ont i magen och oro.
– Varför ska man ha ett bankfack då? Man har ju det för att det viktigaste man har inte ska bli stulet , säger Maj-Britt till Atonbladet.

connys_helsida
sap_sep23_helsida
nrh_sigtuna
joes-helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

ica_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
connys
ica_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider