eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Döms till fängelse efter frontalkrock

En man från kommunen döms efter att ha orsakat en frontalkrock i Rosersberg sommaren 2018.

centrum_artikel_host

Mannen som hade indraget körkort på grund av synfel satte sig ändå i bilen och körde ute i kommunen. Vid Hargsbro i Rosersberg gav han sig på en omkörning och krockade då med en annan bil som det färdades en kvinna i. Hennes bil voltade och hon ådrog sig allvarliga skador, hon fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. I domstolshandlingarna beskrivs omkörningen som ett ”självmordsförsök”.

Rätten anser att mannen varit medveten om att han inte får köra bil men ändå valt att göra det. Han har till följd av sitt agerande orsakat en person allvarliga skador och visat likgiltighet för andra människors liv och egendom. Han döms för vållande till kroppsskada till två månaders fängelse och ska till kvinnan betala 77 000 i skadestånd samt även betala skadestånd till försäkringsbolaget på 140 000 kronor. Bilägaren som var en kvinna frikänns från åtal gällande tillåtande av olovlig körning.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out