centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för vansinnesfärd genom Sigtuna

Två män i 20-årsåldern döms för en vansinnesfärd genom Sigtuna: - Det gick minst 100 kilometer i timmen, sa ett vittne.

centrum_artikel_host

Sommaren 2018 körde en man genom Sigtunas små gator i närmare 100 kilometer i timmen, föraren var även påverkad av narkotika och alkohol. Färden tog slut på Vibyvägen men startade flera kilometer tidigare vid Prästgatan. De körde också med ett punkterat däck. På Vibyvägen misshandlade två vittnen som kommit till platsen och som hade följt efter under vansinnesfärden.

Även en polisman som kom till Vibyvägen utsattes för en spark då en av männen riktade en spark mot polismannens huvud som dock träffade halsen. De båda männen säger sig inte minnas något av färden men det är klarlagt att båda turades om att köra bilen. Den man som misshandlade både vittnet samt sparkade en polisman får ett strängare straff, han döms till två månaders fängelse. Den andra mannen döms till en månad.

ica_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

moderat_fokus_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

pantamera_avc_helsida
hockeyskola_helsida
skanela_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

defacto_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skanela_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
connys
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider