moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi

Döms för våldtäkt utanför skola

En man från stockholmsområdet döms för att ha våldtagit en flicka utanför en skola i Valsta i februari.

centrum_artikel_host

Det var i mitten av februari som polis larmades till en adress i Märsta för att utreda en misstänkt våldtäkt som skulle ha skett utanför en skola i Valsta. Våldtäkten skedde under sen kväll på en helg och mannen anhölls kort därpå. Enligt domen tvingade han en minderårig flicka att utföra oralsex i mellan 10-20 minuter i utbyte mot narkotika. Mannen hävdar att flickan själv erbjudit sig att utföra oralsex och att han inte visste om att hon var minderårig.

Han döms nu till fängelse i 2 år och tre månader för våldtäkt mot barn och narkotikabrott. Åklagaren hade yrkat på utvisning till Irak men det avslås av tingsrätten. En orsak till det var att åklagaren framförde yrkande om utvisning dagen före huvudförhandling vilket anses vara för kort tid för att inhämta alla nödvändiga uppgifter. Bland annat har Migrationsverket uppgett att det inte går att avgöra huruvida det föreligger verkställighetshinder enligt utlänningslagen.

julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
connys_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
connys
nrh
vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent