valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Döms för våldtäkt utanför skola

En man från stockholmsområdet döms för att ha våldtagit en flicka utanför en skola i Valsta i februari.

centrum_artikel_host

Det var i mitten av februari som polis larmades till en adress i Märsta för att utreda en misstänkt våldtäkt som skulle ha skett utanför en skola i Valsta. Våldtäkten skedde under sen kväll på en helg och mannen anhölls kort därpå. Enligt domen tvingade han en minderårig flicka att utföra oralsex i mellan 10-20 minuter i utbyte mot narkotika. Mannen hävdar att flickan själv erbjudit sig att utföra oralsex och att han inte visste om att hon var minderårig.

Han döms nu till fängelse i 2 år och tre månader för våldtäkt mot barn och narkotikabrott. Åklagaren hade yrkat på utvisning till Irak men det avslås av tingsrätten. En orsak till det var att åklagaren framförde yrkande om utvisning dagen före huvudförhandling vilket anses vara för kort tid för att inhämta alla nödvändiga uppgifter. Bland annat har Migrationsverket uppgett att det inte går att avgöra huruvida det föreligger verkställighetshinder enligt utlänningslagen.

Villainbrott i Sigtuna

Nyheter Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Wenngarns_cafe_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

defacto_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

centrum_host_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Nyheter I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

nrh_sigtuna

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
mp_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
student_outsider
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
joes_outsider