sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Döms för våldtäkt utanför skola

En man från stockholmsområdet döms för att ha våldtagit en flicka utanför en skola i Valsta i februari.

centrum_artikel_host

Det var i mitten av februari som polis larmades till en adress i Märsta för att utreda en misstänkt våldtäkt som skulle ha skett utanför en skola i Valsta. Våldtäkten skedde under sen kväll på en helg och mannen anhölls kort därpå. Enligt domen tvingade han en minderårig flicka att utföra oralsex i mellan 10-20 minuter i utbyte mot narkotika. Mannen hävdar att flickan själv erbjudit sig att utföra oralsex och att han inte visste om att hon var minderårig.

Han döms nu till fängelse i 2 år och tre månader för våldtäkt mot barn och narkotikabrott. Åklagaren hade yrkat på utvisning till Irak men det avslås av tingsrätten. En orsak till det var att åklagaren framförde yrkande om utvisning dagen före huvudförhandling vilket anses vara för kort tid för att inhämta alla nödvändiga uppgifter. Bland annat har Migrationsverket uppgett att det inte går att avgöra huruvida det föreligger verkställighetshinder enligt utlänningslagen.

sportlov

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

fritidsbanken_sportlov
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Nyheter Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Nyheter I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

spedition_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Nyheter En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
pantamera_out
skridskodisco_outsider
connys
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider