centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Döms för våldtäkt utanför skola

En man från stockholmsområdet döms för att ha våldtagit en flicka utanför en skola i Valsta i februari.

centrum_artikel_host

Det var i mitten av februari som polis larmades till en adress i Märsta för att utreda en misstänkt våldtäkt som skulle ha skett utanför en skola i Valsta. Våldtäkten skedde under sen kväll på en helg och mannen anhölls kort därpå. Enligt domen tvingade han en minderårig flicka att utföra oralsex i mellan 10-20 minuter i utbyte mot narkotika. Mannen hävdar att flickan själv erbjudit sig att utföra oralsex och att han inte visste om att hon var minderårig.

Han döms nu till fängelse i 2 år och tre månader för våldtäkt mot barn och narkotikabrott. Åklagaren hade yrkat på utvisning till Irak men det avslås av tingsrätten. En orsak till det var att åklagaren framförde yrkande om utvisning dagen före huvudförhandling vilket anses vara för kort tid för att inhämta alla nödvändiga uppgifter. Bland annat har Migrationsverket uppgett att det inte går att avgöra huruvida det föreligger verkställighetshinder enligt utlänningslagen.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider
connys