sap_pan23
Foto: Polisen

Döms för skottlossning på parkering

De märstabor som åtalades för att ha skjutit med ett skarpladdad vapen i Valsta döms för brottet och utöver det döms en av de åtalade för misshandel av en anhörig.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporteradde förra veckan om att två män åtalats att ha skjutit med ett skarpladdad vapen på en parkering i Valsta i november. Nu döms de båda, dock ska en av männen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan dom kan meddelas.

För den andra tilltalade, 37-årig märstabo, blir domen fängelse i två år och en månad för grovt vapenbrott och misshandel. Han frikänns för grovt olaga hot och misshandel av en ex-sambo. Misshandeln han döms för begicks mot en anhörig i höstas. Mannen drog en anhörig i håret och släpade denne i golvet i en bostad.

moderat_fokus_helsida
centrum_host_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

pantamera_avc_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

adhd_kommun
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

joes-helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

sap_sep23_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
moderat_bli_medlem
connys
pantamera_out
kommun_skoterska_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
kommun_adhd_outsider
nrh