eldsjal2024_pan
Ambulanshelikopter i samband med den aktuella olyckan i juni 2015Foto: MMS-Bild

Döms för påkörning av cyklist i Märsta

En man i 50-årsåldern döms för att ha kört på en cyklist förra sommaren.

centrum_artikel_host

Det var i juni 2020 som en man som körde bil i Arenberga körde på en cyklist, enligt åklagaren ska mannen ha gjort en vänstersväng utan att iaktta väjningsplikt gentemot mötande trafik. Han orsakade därmed olyckan som innebar att en cyklist ådrog sig fraktur på ryggkotor, blåmärken, skrapsår och sårskada i pannan.

Mannen som körde personbilen hävdade i rätten att han inte såg cyklisten och att han använde blinker, men vittnen gjorde gällande att föraren av bilen helt plötsligt svängde och att sikten var god. Rätten anser att det är bilisten som varit ouppmärksam och orsakat olyckan. Cyklistens fart spelar inte heller någon roll. Mannen döms för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, han ska betala 5000 kronor i dagsböter.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida
eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
storemore_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
centrum_outsider_host