helsida_bostad
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för misshandel med bajspåsar

En man döms för att ha bland annat misshandlat och ofredat ett par i Sigtuna. Den dömde har bland annat slagit målsäganden med bajspåsar.

centrum_artikel_host

I ett rörigt fall döms en 34-årig man för två fall av olaga hot, skadegörelse och ofredande. Mannen ska bland annat ha misshandlat en sigtunabo på Hamngatan med bajspåsar. Enligt domen från Attunda tingsrätt inträffade misshandeln med påsar innehållande bajs och sten i juni i år. Flera andra händelser inträffade tidigare år. Under flera års tid ska den dömde ha hotat sigtunabon, mannen satte även upp en affisch utanför en krog i Sigtuna där det stod ”Tärningen är kastad, öga för öga, tand för tand, liv för liv, golare har inga polare”.

Dispyten mellan de två målsägandena och gärningsmannen kulminerade i somras då misshandeln ägde rum. Några dagar efteråt greps en av målsägandena misstänkt för anstiftan till grov misshandel på den som nu dömts. Målsäganden sitter även häktad för brottet i väntan på att rättegång ska tas vid. Med anledning av gärningsmannens psykiska hälsa så döms han inte till fängelse utan villkorlig dom, den brottslighet han gjort sig skyldig till motsvarar sex månaders fängelse. Han ska även genomgå drogavvänjande behandling. Målsägandena får 26 000 respektive 41 000 kronor i skadestånd.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

pantamera_avc_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
connys
arbete_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh