vintermarknad_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för misshandel med bajspåsar

En man döms för att ha bland annat misshandlat och ofredat ett par i Sigtuna. Den dömde har bland annat slagit målsäganden med bajspåsar.

centrum_artikel_host

I ett rörigt fall döms en 34-årig man för två fall av olaga hot, skadegörelse och ofredande. Mannen ska bland annat ha misshandlat en sigtunabo på Hamngatan med bajspåsar. Enligt domen från Attunda tingsrätt inträffade misshandeln med påsar innehållande bajs och sten i juni i år. Flera andra händelser inträffade tidigare år. Under flera års tid ska den dömde ha hotat sigtunabon, mannen satte även upp en affisch utanför en krog i Sigtuna där det stod ”Tärningen är kastad, öga för öga, tand för tand, liv för liv, golare har inga polare”.

Dispyten mellan de två målsägandena och gärningsmannen kulminerade i somras då misshandeln ägde rum. Några dagar efteråt greps en av målsägandena misstänkt för anstiftan till grov misshandel på den som nu dömts. Målsäganden sitter även häktad för brottet i väntan på att rättegång ska tas vid. Med anledning av gärningsmannens psykiska hälsa så döms han inte till fängelse utan villkorlig dom, den brottslighet han gjort sig skyldig till motsvarar sex månaders fängelse. Han ska även genomgå drogavvänjande behandling. Målsägandena får 26 000 respektive 41 000 kronor i skadestånd.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

julmarknad_2022
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
marknaden_outsider
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host