vinter_pan
Foto: Daniel Iskandar

Döms för köttkupp på COOP

Två män döms för att ha försökt stjäla kött på COOP.

centrum_artikel_host

I juni drabbades COOP i Märsta av två aggressiva snattare som försökte stjäla kött. Tumult uppstod i samband med stölden då männen togs på bar gärning. Nu har de dömts till fängelse i en månad och villkorlig dom, fängelsedomen anses vara helt avverkad av Attunda tingsrätt på grund av häktning. Männen döms för försök till stöld och Häleri. I männens bil fann polisen kött från ICA och Willysbtiker till ett värde av 5000 kronor. Männen åtalades för stöld men döms alltså för försök till stöld då de inte lyckades stjäla köttet. De ska tillsammans betala skadestånd på 1600 kronor till COOP.

COOP:s säkerhetskontrollant såg hur en av männen lastade in kött i en väska, polis befann sig utanför butiken och han bad dem bistå. Männen släppte dock väskan innan de begav sig ut, detta på grund av att de avslöjats av både säkerhetsexperten och COOP:s butikschef. En av männen är även känd från tidigare stölder. I männens bil fanns 37 förpackningar kött till ett värde av 5000 kronor.

joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

wenngarn_helsida
connys_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

oppethus_dec

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

nrh_sigtuna

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

storemore_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

vinter_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

ica_helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
wenngarn_outsider
vinter_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
oppethus_out
storemore_out