centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

Döms för köttkupp på COOP

Två män döms för att ha försökt stjäla kött på COOP.

centrum_artikel_host

I juni drabbades COOP i Märsta av två aggressiva snattare som försökte stjäla kött. Tumult uppstod i samband med stölden då männen togs på bar gärning. Nu har de dömts till fängelse i en månad och villkorlig dom, fängelsedomen anses vara helt avverkad av Attunda tingsrätt på grund av häktning. Männen döms för försök till stöld och Häleri. I männens bil fann polisen kött från ICA och Willysbtiker till ett värde av 5000 kronor. Männen åtalades för stöld men döms alltså för försök till stöld då de inte lyckades stjäla köttet. De ska tillsammans betala skadestånd på 1600 kronor till COOP.

COOP:s säkerhetskontrollant såg hur en av männen lastade in kött i en väska, polis befann sig utanför butiken och han bad dem bistå. Männen släppte dock väskan innan de begav sig ut, detta på grund av att de avslöjats av både säkerhetsexperten och COOP:s butikschef. En av männen är även känd från tidigare stölder. I männens bil fanns 37 förpackningar kött till ett värde av 5000 kronor.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host