vinter_pan
Gustav KasselstrandFoto: Alternativ för Sverige

Döms för hot mot partiledare på Arlanda

En man från Skåne döms för att ha hotat Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand på Arlanda.

centrum_artikel_host

I maj förra året befann sig Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand på Arlanda för att resa. Men man sökte då upp honom för att ta en selfie. Efter selfien uppstod någon form av tjafs mellan mannen och Kasselstrand, mannen ska då ha sagt ”jävla horunge” till Kasselstrand som i samband med det tog upp telefonen och började filma. En film som sedan laddades upp i olika sammanhang för Alternativ för Sverige. På videon som blev en del av bevisunderlagen i rätten hörs Kasselstrand fråga om det finns något annat som mannen vill säga till svenska folket. Mannen säger då oförskämdheter och att han ska ”banka dig” till Kasselstrand. Kasselstrand kallar mannen för ”probleminvandrare” och att han ska ”åka hem”. Ordväxlingen pågår ett tag och mannen pekar finger, kallar Kasselstrand för ”fascist” samt säger att han ska slå ihjäl honom.

Ärendet som hanterats i Attunda tingsrätt resulterar i en dom för mannen som är hemmahörande i Malmö för olaga hot och dagsböter på totalt 14 000 kronor. Kasselstrand yrkade på skadestånd men det avslås eftersom Kasselstrand bland annat provocerat mannen och att filmen använts i kampanjmaterial under valrörelsen 2022. Kränkningen av Kasselstrands personliga integritet var inte tillräckligt allvarlig för att kunna ge rätt till skadestånd enligt rätten.

joes-helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
vinter_helsida
EXTRA

SD tar plats i kommunledningen

Nyheter Sverigedemokraterna ersätter Liberalerna och Centerpartiet i kommunledningen, detta sedan Liberalerna och Centerpartiet hoppat av för några veckor sedan: - Det skadade förtroendet mellan partierna i kommunledningen efter C och L’s avhopp gjorde det omöjligt att fortsätta samarbeta i tidigare konstellation, uppger den nya konstellationen i ett pressmeddelande.

Bergqvist med på Landsmötet

Nyheter Under helgens Landsmöte för Liberalerna, det högsta beslutande organet för partiet, samlades över 500 motioner för att forma partiets nationella ställningstaganden i kommande politiska frågor. Pernilla Bergqvist, representant för Liberalerna i Sigtuna kommun, var en av deltagarna som aktivt medverkade i omröstningarna.

slottsby_helsida
olov holst avgår

Weibull ersätter Holst

Nyheter Politiska förändringar har skett när Olov Holst (M) meddelade sin avgång som kommunstyrelsens ordförande (KSO) förra veckan. Som tillfällig ersättare har vice ordförande i kommunstyrelsen trätt in, och en ny KSO planeras att väljas vid kommunfullmäktige den 1 februari 2024. Moderaternas valberedning arbetar med att hitta en permanent ersättare för Holst.

centrum_host_helsida
olov holst avgår

Axelsson: Bra för demokratin att Holst avgår

Nyheter Under eftermiddagen kommenterade Marie Axelsson kommunstyrelsens ordförande Olov Holsts avgång: - Det är bra för demokratin i Sigtuna kommun att Olov Holst avgår. Efter C och L:s avhopp från kommunledningen och det som framkommit om Olov Holsts ledarskap så var avgången helt väntad, säger hon i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
EXTRA

Olov Holst avgår

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) avgår. Detta sedan han av Liberalerna och Centerpartiet anklagats för härskarteknik och kränkningar: - Om det är jag personligen som står mellan ett fortsatt borgerligt styre och en återgång till det kaos ett socialdemokratiskt styre skulle innebära är mitt val enkelt, säger Olov Holst i ett uttalande.

connys_helsida

Ministrar besökte ambulansflyget på Arlanda

Nyheter Under freagen besökte Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, och Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg vid deras beredskapsbas på Arlanda. Besöket ägde rum den 25 oktober och syftade till att uppmärksamma och stödja det nationella ambulansflyget som är av central betydelse för att säkerställa en jämlik och effektiv sjukvård i hela Sverige.

storemore_helsida

Naturfotografen: Så kan naturbaserad turism öka i kommunen

Nyheter Kulturlänken i Märsta välkomnade en betydande gäst i form av Staffan Widstrand under onsdagen. Widstrand, en framstående naturfotograf, författare och en av grundarna till Naturturismföretagen, delade sina insikter om hur naturbaserad turism kan gynna företagare i Sigtuna kommun och öppna dörrar till nya jobbmöjligheter.

kommunledningen spricker

Moderaterna: Oense om skolfrågor

Nyheter Moderaterna bemöter under tisdagskvällen Liberalerna och Centerpartiets besked om att lämna kommunledningen. Enligt Moderaterna är det skolfrågor som är orsaken till en konflikt mellan Moderaterna och Liberalerna.

kommunledningen spricker

Axelsson: Är inte förvånad

Nyheter Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är inte förvånad över att kommunledningen spricker: - Jag har sett det komma och är inte alls förvånad. I en kommunledning måste man ta hänsyn till både personernas och partiernas åsikter. Man måste behandla varandra respektfullt för att ett samarbete ska hålla.

kommunledningen spricker

(SD) blir vågmästare

Nyheter Om drygt en månad ska en budget klubbas. Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna får igenom sin budget om Sverigedemokraterna röstar för som de har gjort tidigare år.

EXTRA

Kommunledningen spricker-Kräver Holsts avgång

Nyheter Liberalerna och Centerpartiet har valt att lämna den valtekniska samverkan som funnits med Moderaterna, KD och Samling för Sigtuna. De båda partierna kräver kommunstyrelsens ordförande Olov Holts avgång.

Infrastrukturministern besökte kommunen

Nyheter Under måndagen gästade bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) Sigtuna kommun för att ta del av de utmaningar som omgärdar bostadsbyggandet och infrastrukturen i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
ica_outsider
connys
slottsby_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider