eldsjal2024_pan
Gustav KasselstrandFoto: Alternativ för Sverige

Döms för hot mot partiledare på Arlanda

En man från Skåne döms för att ha hotat Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand på Arlanda.

centrum_artikel_host

I maj förra året befann sig Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand på Arlanda för att resa. Men man sökte då upp honom för att ta en selfie. Efter selfien uppstod någon form av tjafs mellan mannen och Kasselstrand, mannen ska då ha sagt ”jävla horunge” till Kasselstrand som i samband med det tog upp telefonen och började filma. En film som sedan laddades upp i olika sammanhang för Alternativ för Sverige. På videon som blev en del av bevisunderlagen i rätten hörs Kasselstrand fråga om det finns något annat som mannen vill säga till svenska folket. Mannen säger då oförskämdheter och att han ska ”banka dig” till Kasselstrand. Kasselstrand kallar mannen för ”probleminvandrare” och att han ska ”åka hem”. Ordväxlingen pågår ett tag och mannen pekar finger, kallar Kasselstrand för ”fascist” samt säger att han ska slå ihjäl honom.

Ärendet som hanterats i Attunda tingsrätt resulterar i en dom för mannen som är hemmahörande i Malmö för olaga hot och dagsböter på totalt 14 000 kronor. Kasselstrand yrkade på skadestånd men det avslås eftersom Kasselstrand bland annat provocerat mannen och att filmen använts i kampanjmaterial under valrörelsen 2022. Kränkningen av Kasselstrands personliga integritet var inte tillräckligt allvarlig för att kunna ge rätt till skadestånd enligt rätten.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
pantamera_out