valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för att ha försökt slå polisman

En man från Märsta som upprepade gånger dömts för rattfylleri och även vållande till annans död i samband med dödskraschen på Stationsgatan har nu dömts till försök och till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

centrum_artikel_host

Mannen som är i 45-årsåldern dömdes så sent som i höstas till fängelse för att ha kört rattfull genom centrala Stockholm trots att hans körkort var återkallat efter dödskraschen på Stationsgatan där två personer i 70-årsåldern miste livet.

Det var sommaren 2020 som mannen försökte attackera en polis på Lilla torget i Sigtuna. Mannen slog ett riktat slag mot en polisman som dock lyckades värja sig. I samband med ingripandet hotade mannen att skada polismannen.
– Jag ska krossa dig, ska mannen ha sagt till polisen enligt domen.

Mannen kan varken erkänna eller förneka gärningen. Han döms till fängelse i en månad för försök till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Han ska även betala skadestånd på 5000 kronor till polismannen. Han var villkorligt frigiven efter dödskraschen när detta brott begicks samt rattfylleribrottet i somras. Rätten anser att den villkorliga frigivningen nu ska förverkas och mannen ska avtjäna kvarvarande del av påföljden för vållande till annans död samt fyra månader för rattfylleri från i somras och en månad för olaga hot och försök till våld mot tjänsteman.

elon_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
mp_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
joes-helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
student_outsider
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
nrh
mp_outsider
connys
swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host