eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Döms för att ha försökt slå polisman

En man från Märsta som upprepade gånger dömts för rattfylleri och även vållande till annans död i samband med dödskraschen på Stationsgatan har nu dömts till försök och till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

centrum_artikel_host

Mannen som är i 45-årsåldern dömdes så sent som i höstas till fängelse för att ha kört rattfull genom centrala Stockholm trots att hans körkort var återkallat efter dödskraschen på Stationsgatan där två personer i 70-årsåldern miste livet.

Det var sommaren 2020 som mannen försökte attackera en polis på Lilla torget i Sigtuna. Mannen slog ett riktat slag mot en polisman som dock lyckades värja sig. I samband med ingripandet hotade mannen att skada polismannen.
– Jag ska krossa dig, ska mannen ha sagt till polisen enligt domen.

Mannen kan varken erkänna eller förneka gärningen. Han döms till fängelse i en månad för försök till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. Han ska även betala skadestånd på 5000 kronor till polismannen. Han var villkorligt frigiven efter dödskraschen när detta brott begicks samt rattfylleribrottet i somras. Rätten anser att den villkorliga frigivningen nu ska förverkas och mannen ska avtjäna kvarvarande del av påföljden för vållande till annans död samt fyra månader för rattfylleri från i somras och en månad för olaga hot och försök till våld mot tjänsteman.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host