moderat_sep_pan
Polis utanför COOP 8:e juli 2015Foto: Arkiv/Daniel Iskander

Döms efter fräck cigarettstöld

Efter 17 månader har två män dömts för en fräck cigarettstöld från Coop.

centrum_artikel_host

Två män stal en stor mängd tobak från COOP:s lager i juli 2015. Nu har domen fallit mot dem. De ligger inte bara bakom stölden på COOP i Märsta utan utförde ett stort antal liknande stölder runt om mot butiker i landet.

Händelsen i Märsta inträffade på förmiddagen. De två männen turades om att gå in i butiken varpå en lyckades ta sig in på lagret och öppna nödutgången där sedan hans kumpan väntade. De manipulerade övervakningskameran så att gärningen inte skulle synas.

Männen släpade ut en gallervagn ca 30 meter ut på baksidan där en man sedan lastade in tobaken i en skåpbil. Ett vittne observerade dock stölden och han följde även efter skåpbilen ett tag, men då han upptäckte att den saknade registreringsskylt så vände han. Men mannen fattade misstanke då det stod två personer som lastade in tobakskartonger i en skåpbil. Totalt fälldes männen för 10 fall av stöld och försök till stöld. En av männen klarar sig med fängelse i två månader medan den andre döms till 1,3 år. De ska även betala 139 000 kronor till COOP för stölderna i deras butiker.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh