centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Döms efter bärsärkagång med halvmeterskniv

En man från Bromma döms till samhällstjänst efter att ha hotat flera märstabor samt försökt råna ytterligare en för två år sedan.

centrum_artikel_host

Det var i februari 2020 som en man beväpnad med en kniv på en halvmeter försökte råna en man och hotade två i Valsta, mannen är hemmahörande i Bromma, väster om Stockholm. Han döms nu för två fall av försök till rån och fyra fall av grovt olaga hot. Enligt domen från Attunda tingsrätt var kniven sågtandad som han höjde mot totalt fyra personer. Mannen ska också ha orsakat skadegörelse i andra delar av Märsta innan han hamnade i Valsta. I samband med att polispatrull anlände till platsen så hotades poliserna av mannen då han lyfte kniven mot dem, i samband med transporten till polisstationen fortsatte han uttala dödshot i bilen. Mannen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst i 220 timmar, en påföljd som motsvarar tio månaders fängelse.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider