valstadagen_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Döms efter bärsärkagång med halvmeterskniv

En man från Bromma döms till samhällstjänst efter att ha hotat flera märstabor samt försökt råna ytterligare en för två år sedan.

centrum_artikel_host

Det var i februari 2020 som en man beväpnad med en kniv på en halvmeter försökte råna en man och hotade två i Valsta, mannen är hemmahörande i Bromma, väster om Stockholm. Han döms nu för två fall av försök till rån och fyra fall av grovt olaga hot. Enligt domen från Attunda tingsrätt var kniven sågtandad som han höjde mot totalt fyra personer. Mannen ska också ha orsakat skadegörelse i andra delar av Märsta innan han hamnade i Valsta. I samband med att polispatrull anlände till platsen så hotades poliserna av mannen då han lyfte kniven mot dem, i samband med transporten till polisstationen fortsatte han uttala dödshot i bilen. Mannen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst i 220 timmar, en påföljd som motsvarar tio månaders fängelse.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

mp_helsida
defacto_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

joes-helsida
elon_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

valstadagen
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

ica_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
student_outsider
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
mp_outsider
wenngarn_outsider
connys
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider