centrum_panorama_hostshopping
Vapnet som förvarades på vind i centrala MärstaFoto: Polisens förundersökning

Dömd har koppling till organiserad brottslighet

Den man som nyligen dömdes till fängelse för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor uppges ha koppling till organiserad brottslighet enligt Polisen.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade om att en man dömts till 3,5 års fängelse sedan han förvarat vapen och sprängmedel på vinden i ett flerbostadshus i Märsta. Den dömde ska ha koppling till kriminell miljö i Märsta och Valsta enligt polisen och dömts för nio fall av narkotikabrott, dopningsbrott, narkotikasmuggling bland annat.
– Vi ser alla beslag som ett viktigt steg mot målet att minska förmågan hos de kriminella nätverk och grupperingar vi har i lokalpolisområdet och i region Stockholm, säger utredningsledare Gustaf Silfverstolpe.

Polisen är nöjda eftersom de fått bort både vapen och sprängmedel från miljön, dessa hade med stor sannolikhet använts vid grova brott annars. Mannen nekade till innehavet då han menade på att varorna redan låg där och att hans DNA kopplats till dem eftersom han flyttat på dem.
– Beslagen ledde ju även till en fällande dom, där en av framgångsfaktorerna var den tekniska bevisningen mot en person som fanns på platsen för beslaget, säger Gustaf Silfverstolpe.

brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
brobygget_outsider