valstadagen_pan
Drogen Kristall hittas allt oftare vid Postens terminaler i Rosersberg och ArlandaFoto: Tullverket

Dödlig drog upptäcks allt oftare vid terminalerna i Rosersberg och Arlanda

Drogen Kristall beslagtas allt oftare vid terminalerna på Arlanda.

centrum_artikel_host

Den syntetiska drogen 3-CMC, eller Kristall, är bara ett klick bort varnar Tullverket som märker av ökade beslag vid brev- och paketterminaler, bland annat har stora mängdes stoppats vid Arlanda och Rosersberg. Drogen är en så kallad designerdrog som framställs utanför läkemedelsindustrin för att kringå narkotikaklassning genom att den kemiska sammansättningen ändras en aning. Sedan 2019 är 3-CMC dock narkotikaklassad.

Vid fyra obduktionsfall sedan 2019 har drogen upptäckts, likaså i 63 rättskemiska analyser i prover från levande personer som polisen lämnat in i samband med olika utredningar. Drogen ska ha fått fäste bland festande ungdomar, vilket oroar Tullverket. Så sent som för en månad sedan dömdes en person till fängelse för att ha beställt hem nästan ett kilo av drogen från Nederländerna. Mannen som var hemmahörande i Östergötland dömdes till fängelse i två år för försök till grovt narkotikabrott.

mp_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida
ica_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

connys_helsida
elon_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
mp_outsider
nrh