centrum_panorama_hostshopping

Döda kor påträffade utanför Arlanda – Ägaren anmäls för djurplågeri

En anmälan om djurplågeri upprättades under morgonen sedan polis kallats till en gård utanför Arlanda på grund av att lösa kor gick omkring.

centrum_artikel_host

Vid 7.30 i morse kallades polis till en gård utanför Arlanda sedan uppgifter kommit in om att korna gick lösa på en äng vid vägen. I samband med att patrullen gjorde en kontroll på gården påträffade man sedan ett 10-tal döda kor, dessutom fanns ett större antal tamdjur på gården. Anläggningen och gården visade tecken på vanvård varav beslut om omhändertagande av djuren togs av länsveterinären, skriver Polisen på sin hemsida.

Under fredag kväll kallades ambulans och räddningstjänst till gården efter att ägaren skadats av ett djur. De omhändertagna djuren kommer att få den tillsyn som behövs av veterinärer eller andra kunniga inom gårdsverksamhget. Polisens djurskyddsgrupp kommer att arbeta med ärendet och vidta de åtgärder som anses nödvändiga.

ica_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

skanela_helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

centrum_host_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
pantamera_out
skanela_outsider
ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host