eu_valet_panorama

Döda kor påträffade utanför Arlanda – Ägaren anmäls för djurplågeri

En anmälan om djurplågeri upprättades under morgonen sedan polis kallats till en gård utanför Arlanda på grund av att lösa kor gick omkring.

centrum_artikel_host

Vid 7.30 i morse kallades polis till en gård utanför Arlanda sedan uppgifter kommit in om att korna gick lösa på en äng vid vägen. I samband med att patrullen gjorde en kontroll på gården påträffade man sedan ett 10-tal döda kor, dessutom fanns ett större antal tamdjur på gården. Anläggningen och gården visade tecken på vanvård varav beslut om omhändertagande av djuren togs av länsveterinären, skriver Polisen på sin hemsida.

Under fredag kväll kallades ambulans och räddningstjänst till gården efter att ägaren skadats av ett djur. De omhändertagna djuren kommer att få den tillsyn som behövs av veterinärer eller andra kunniga inom gårdsverksamhget. Polisens djurskyddsgrupp kommer att arbeta med ärendet och vidta de åtgärder som anses nödvändiga.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
bygdensdag_outsider