vinter_pan

Tonåringen var åtalad för medhjälp till mord

Den person som hittades mördad vid Märsta Båtklubb var åtalad för att ha lurat in en man i en mordfälla i somras.

centrum_artikel_host

En tonåring hittades död vid Märsta båtklubb i måndags, han låg intill vägkanten och var skjuten med flera skott i huvudet enligt Aftonbladets rapportering. Kriminaltekniker har säkrat spår uppger tinningen.

Tonåringen ska själv ha lurat en annan man i en dödsfälla i somras i Älvsjö. Han åtalades för medhjälp till mord, en rättegång som skulle startat på tisdag nästa vecka.
– Men jag har precis gått in till tingsrätten och sagt att jag har lagt ner åtalet mot honom, med anledning av att han är avliden, säger kammaråklagare Daniel Jonsson, som leder mordfallet i Älvsjö, till Aftonbladet.

Tonåringen är inte skriven i Sigtuna kommun och just nu utreder polisen motivet till dådet och man kollar om det finns kopplingar till händelsen i Älvsjö.
– Nu genomför vi vanliga utredningsåtgärder som förhör med personer som finns i den avlidnes närhet, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen i Stockholms län, till Aftonbladet.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

nrh_sigtuna
connys_helsida
centrum_host_helsida
oppethus_dec

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
slottsby_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
defacto_helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

vinter_helsida
pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
oppethus_out
storemore_out
vinter_outsider
swedol_outsider
nrh
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys