valstadagen_pan

Tonåringen var åtalad för medhjälp till mord

Den person som hittades mördad vid Märsta Båtklubb var åtalad för att ha lurat in en man i en mordfälla i somras.

centrum_artikel_host

En tonåring hittades död vid Märsta båtklubb i måndags, han låg intill vägkanten och var skjuten med flera skott i huvudet enligt Aftonbladets rapportering. Kriminaltekniker har säkrat spår uppger tinningen.

Tonåringen ska själv ha lurat en annan man i en dödsfälla i somras i Älvsjö. Han åtalades för medhjälp till mord, en rättegång som skulle startat på tisdag nästa vecka.
– Men jag har precis gått in till tingsrätten och sagt att jag har lagt ner åtalet mot honom, med anledning av att han är avliden, säger kammaråklagare Daniel Jonsson, som leder mordfallet i Älvsjö, till Aftonbladet.

Tonåringen är inte skriven i Sigtuna kommun och just nu utreder polisen motivet till dådet och man kollar om det finns kopplingar till händelsen i Älvsjö.
– Nu genomför vi vanliga utredningsåtgärder som förhör med personer som finns i den avlidnes närhet, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen i Stockholms län, till Aftonbladet.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

defacto_helsida
elon_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

nrh_sigtuna
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host
student_outsider
valstadagen_outsider
mp_outsider
connys