sap_pan23

Division 2 och ungdomar berörs av spelförbud

Inom några veckor startar fotbollssäsongen igen och som det ser ut idag så kommer det inte att bli seriespel för ungdomar födda 2004 och tidigare.

centrum_artikel_host

Ungdomar födda 2004 eller tidigare riskerar att gå miste om seriespel i fotboll denna säsong. Detta sedan restriktioner innebär att de som är 17 år eller äldre inte får spela matcher. Något som Uppland och Stockholms fotbollförbund ställer sig bakom i dagsläget. Utöver det kan Division 2 för FC Arlanda få en försenad seriestart. Med rådande restriktioner så är Division 2 inte undantagen restriktionerna då den inte är att betrakta som yrkesverksamhet.

Svenska Fotbollförbundet undersöker alternativ om säsongen inte kan starta som planerat och man har skickat ut frågor till föreningarna om komprimerat schema, längre säsong, kortat eller slopat sommaruppehåll.
– Enligt de pandemi-restriktioner som nu råder är det inte tillåtet med matchspel i de förbundsserier som inte räknas som yrkesidrott, Skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

När det gäller barn och ungdomar födda 2005 och senare så är det tillåtet att både träna och spela matcher. Dock är rekommendationen att man bara spelar en match i veckan.

joes-helsida
nrh_sigtuna
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

centrum_host_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

sap_sep23_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

pantamera_avc_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

hockeyskola_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

moderat_fokus_helsida
defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

ica_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
ica_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
connys
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider