eu_valet_panorama

Division 2 och ungdomar berörs av spelförbud

Inom några veckor startar fotbollssäsongen igen och som det ser ut idag så kommer det inte att bli seriespel för ungdomar födda 2004 och tidigare.

centrum_artikel_host

Ungdomar födda 2004 eller tidigare riskerar att gå miste om seriespel i fotboll denna säsong. Detta sedan restriktioner innebär att de som är 17 år eller äldre inte får spela matcher. Något som Uppland och Stockholms fotbollförbund ställer sig bakom i dagsläget. Utöver det kan Division 2 för FC Arlanda få en försenad seriestart. Med rådande restriktioner så är Division 2 inte undantagen restriktionerna då den inte är att betrakta som yrkesverksamhet.

Svenska Fotbollförbundet undersöker alternativ om säsongen inte kan starta som planerat och man har skickat ut frågor till föreningarna om komprimerat schema, längre säsong, kortat eller slopat sommaruppehåll.
– Enligt de pandemi-restriktioner som nu råder är det inte tillåtet med matchspel i de förbundsserier som inte räknas som yrkesidrott, Skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

När det gäller barn och ungdomar födda 2005 och senare så är det tillåtet att både träna och spela matcher. Dock är rekommendationen att man bara spelar en match i veckan.

connys_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

mp_helsida_eu

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host