centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

DHL Expanderar med 50 elektriska fordon

DHL har nu infört de första 50 helt elektriska Ford E-Transit skåpbilarna i sin svenska verksamhet.

centrum_artikel_host

Dessa fordon markerar en expansion av DHL:s växande flotta av elektrifierade fordon och bidrar till företagets hållbarhetsmål som fokuserar på minskade koldioxidutsläpp samt skapandet av säkra och trygga arbetsmiljöer för både medarbetare och kunder.

De 50 Ford E-Transit skåpbilarna har skräddarsytts för att möta DHL:s specifika behov och kommer att bredda tillgången till hållbara transportlösningar som är anpassade för distributionsverksamheten.

Mikaela Gerdes, försäljningsansvarig Fleet på Ford Sverige, framhåller betydelsen av Ford E-Transit som ett val för DHL Express och poängterar fordonets mångsidighet och kapacitet att tillgodose olika företags behov. Den unika kombinationen av 25 olika varianter, hög lastkapacitet och lång elektrisk räckvidd har snabbt gjort Ford E-Transit till ett mycket eftertraktat elektriskt val.

För att underlätta övergången till en helt elektrisk fordonspark är etableringen av infrastrukturen och implementeringen av nya rutiner av avgörande betydelse. Thommy Hall, Vice President Operations på DHL Sverige, påpekar att ett nytt utbildningsprogram för förare av elfordon är en del av denna övergång. Programmet inkluderar tekniker för optimal körning, enpedalskörning, strategier för inbromsning och acceleration vid stoppljus och hastighetskontroll samt tekniker för att påverka energiförbrukningen. Resultaten har varit märkbara med betydande skillnader i räckvidd före och efter utbildningen, vilket illustrerar betydelsen av sådana initiativ för att optimera användningen av elektriska fordon.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out