centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Detta kan du göra under jullovet

Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

centrum_artikel_host

För de som älskar att glida runt på isen erbjuder Pinbackshallen den perfekta platsen för skridskoåkning. Här kan du njuta av att åka skridskor under hela vintersäsongen, oavsett väder. Under jullovet har hallen utökade öppettider för allmänhetens åkning, och det bästa av allt – det är gratis att åka! För de som behöver utrustning finns möjlighet att låna skridskor utan kostnad i hallen eller hos Fritidsbanken i upp till 14 dagar.

För de som föredrar en mysig bioupplevelse är Gröna Ladan den perfekta destinationen. Under jullovet visas flera filmer, bland annat Bamse och världens minsta äventyr, samt filmerna Wonka och Änder.

Sigtunafjället bjuder in till härlig utförsåkning under säsongen. Med öppettider för allmänheten på lördagar, söndagar och torsdagar finns det gott om möjligheter att ge sig ut i backen och åka skidor.

För den som längtar efter värme och bad är Midgårdsbadet ett utmärkt val. Här finns flera bassänger att njuta av samt tillgång till en relaxavdelning med varm och kall pool, ångbastu, torrbastu och upplevelseduschar. Dessutom kan du avnjuta mat och dryck i avkopplande miljöer.

Här kan du se vad som händer under Jullovet

centrum_host_helsida
brobygget_2024

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

fritidsbanken_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
brobygget_outsider