eu_valet_panorama
Foto: Arkiv

Detta gäller för fyrverkerier på Nyår

Nyårsafton vill många fira med fyrverkerier men tänk på att du måste ha fyllt 18 år för att köpa, inneha och använda fyrverkerier.

centrum_artikel_host

Det finns en hel del att tänka på inför nyår för den som tänkt fira med fyrverkerier eller annan pyroteknik. Den som ska köpa, inneha eller använda måste ha fyllt minst 18 år och polisen kommer beslagta fyrverkerier om de påträffas hos minderåriga. Vidare gäller att fyrverkerier med knall som huvudregel är förbjudna och får inte användas eller säljas utan tillstånd.

Det kan finnas lokala bestämmelser i olika kommuner över hur man får avfyra fyrverkerier. I Sigtuna finns det dock inga lokala utan enbart nationella. Fyrverkerier är inte förbjudet i kommunen, dock är det förbjudet inom en mils radie kring Arlanda. Kommunen har inte kunnat införa fyrverkeriförbud i hela kommunen eftersom det innebär en allt för stor inskränkning i den enskildes frihet och att det inte ligger inom ramen för vad en kommun kan besluta genom lokala föreskrifter.

Här kan du läsa mer:
Polisen
Sigtuna kommun

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
connys
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host