karnkraft_m
Foto: Arkiv

Detta gäller för fyrverkerier på Nyår

Nyårsafton vill många fira med fyrverkerier men tänk på att du måste ha fyllt 18 år för att köpa, inneha och använda fyrverkerier.

centrum_artikel_host

Det finns en hel del att tänka på inför nyår för den som tänkt fira med fyrverkerier eller annan pyroteknik. Den som ska köpa, inneha eller använda måste ha fyllt minst 18 år och polisen kommer beslagta fyrverkerier om de påträffas hos minderåriga. Vidare gäller att fyrverkerier med knall som huvudregel är förbjudna och får inte användas eller säljas utan tillstånd.

Det kan finnas lokala bestämmelser i olika kommuner över hur man får avfyra fyrverkerier. I Sigtuna finns det dock inga lokala utan enbart nationella. Fyrverkerier är inte förbjudet i kommunen, dock är det förbjudet inom en mils radie kring Arlanda. Kommunen har inte kunnat införa fyrverkeriförbud i hela kommunen eftersom det innebär en allt för stor inskränkning i den enskildes frihet och att det inte ligger inom ramen för vad en kommun kan besluta genom lokala föreskrifter.

Här kan du läsa mer:
Polisen
Sigtuna kommun

pantamera_avc_helsida
seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

nrh_sigtuna
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

joes-helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

centrum_host_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

ica_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

defacto_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
seniordag_outsider
connys
pantamera_out