centrum_panorama_hostshopping
Askerson och HolstFoto: Insändarbild

Det spelar roll vem som styr

Som förväntat är Niklas Andersson och Vänsterpartiet inte nöjda med kommunledningens planer på att sänka skatten i Sigtuna från och med nästa år.

centrum_artikel_host

I Vänsterpartiets budgetförslag förra året föreslog de till och med att skatten i stället borde höjas med 30 öre och göra det ännu dyrare för låginkomsttagare, barnfamiljer, ensamstående och alla andra som bor i kommunen. Detta i en kommun med en kommunalskatt som redan är bland de högsta i Stockholms län. Tack och lov är partierna i kommunledningen överens om att kommuninvånarna inte ska behöva betala mer än absolut nödvändigt för den kommunala servicen och att skatten ska sänkas när ekonomin är stärkt och i balans. Vi kan dessutom sänka skatten och samtidigt tillföra verksamheterna de nödvändiga resurserna för att kunna leverera bra välfärd till invånarna. Så jo, Niklas, det är läge att sänka skatten nu. Moderaternas och den övriga kommunledningens långsiktiga och hårda arbete har gjort det möjligt.

Vänsteroppositionen verkar alltid tro att lösningen på allt är att tillföra mer pengar men de har aldrig varit särskilt intresserade av att följa upp och utvärdera hur pengarna används. Där skiljer vi oss åt markant och, precis som vi gjort under våra sju år i kommunledning, kommer vi fortsätta se till att invånarnas skattepengar används effektivt, följa upp och utvärdera våra insatser för att leverera bästa möjliga service till kommuninvånarna. På så sätt och tack vare att vi fått ordning och reda i ekonomin kommer vi kunna tillföra verksamheterna de resurser de behöver och samtidigt sänka skatten.

Ett vänsterstyre där Vänsterpartiet ingår är en garant för motsatsen. Man har liten eller ingen förståelse för att kommunen inte har några egna pengar utan att vi förvaltar skattebetalarnas. Den inställningen leder till slarv och ointresse för hur pengarna används, vilket historiken från 15 års socialdemokratiskt styre tydligt visar. Den samlade vänsterns fokus är inte kommuninvånarna, det är något annat.

Så än en gång, grattis alla skattebetalare i Sigtuna kommun, ni kan vara glada över att inte Vänsterpartiet eller en vänsterkoalition där de ingår bestämmer över er ekonomi!

  • Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande
  • Mattias Askerson (M), gruppledare

slutreplik: Dåligt försök att mörka katastrofala nedskärningar

Insändare Moderaterna säger att hållbarhetsmålen ska integreras i kommunens övriga mål, men hur ska de mätas och följas upp när kommunledningen samtidigt säger upp kommunens hållbarhetsspecialister? Där står Moderaterna svarslösa och försöker blanda bort korten. De duckar också helt frågan om miljömässig hållbarhet.

centrum_host_helsida

Ansvarslöst av M-SD-KD-SfS-styret

Insändare Ett av kommunens absolut viktigaste ansvarsområden är att utveckla Sigtuna kommun på ett hållbart sätt som värnar både nuvarande och framtida invånare. Men i en tid när de flesta kommuner höjer ambitionerna väljer M, SD, KD och SfS att avveckla Sigtuna kommuns arbete med miljömässig och social hållbarhet. Efter att ha avvecklat såväl Agenda 2030-utskottet som hållbarhetsenheten och dess budget fortsätter styret nedmonteringen.

fritidsbanken_helsida

Slutreplik: Efterkonstruktioner från (S)

Insändare När ärendet behandlades i kommunstyrelsen var Socialdemokraternas talesperson väldigt tydlig – detta handlade bara om att det var en så kallad privat aktör som skulle få bedriva sin verksamhet i Humlegården. Nu försöker man blanda bort korten för dig som läsare genom att komma med andra, helt nya, argument. Man kan undra vilka det är som borde hålla sig till sanningen.

brobygget_2024

(S), (V) och (MP) vill stoppa utvecklingen av Sigtuna vårdcentral!

Insändare Kommunstyrelsen fattade den 10 juni 2024 beslut om att teckna hyresavtal med Sigtuna vårdcentral för etablering av en kraftigt utökad vårdverksamhet i Humlegården på Stora gatan i Sigtuna stad. Vänsterpartierna (S, V och MP) vill stoppa etableringen med motiveringen att Sigtuna vårdcentral är en ”privat aktör”.

repliken: Vilken kommunal välfärd ska vi ha?

Insändare Då kom då beskedet att högerstyret i Sigtuna kommun avser att sänka skatten. Det tog lite längre tid än vad jag trodde, vilket man kan ge styret lite beröm för. Skatten ska naturligtvis inte vara högre än vad den behöver. Men är det verkligen läge att sänka skatten?

pantamera_avc_helsida
eu-valet

Det är allvar nu – rösta för demokratin!

Insändare Det blåser kalla vindar i Europa. Krafter som liknar de som söndrade Europa och dödade miljontals människor har fått ny luft under vingarna och växer sig starkare i flera EU-länder. Sverige är inget undantag och tyvärr inte heller det enda landet där frihetsfientliga och antidemokratiska partier fått inflytande och makt.

Vi håller vad vi lovar – nu sänker vi skatten!

Insändare Steg för steg har kommunledningen i Sigtuna, trots tuffa yttre omständigheter som krig i Europa, pandemi och inflation, lyckats stärka kommunens ekonomi. Kommunledningen har sedan maktskiftet 2017 förvaltat dina skattepengar på ett ansvarsfullt sätt och kan nu planera för att sänka din skatt.

connys_helsida
eu-valet

Rösta för en tryggare Sigtuna kommun

Insändare Moderaterna vill använda Europasamarbetet för att göra Sverige tryggare. Därför vill vi dra in den fria rörligheten för kriminella, inrätta en europeisk specialpolis och ge polisen bättre verktyg för att bekämpa brottsligheten. Vår politik kommer att göra Sigtuna kommun tryggare.

eu-valet

Hjälp naturen att hjälpa oss

Insändare Idag är det biologiska mångfaldens dag. En dag när vi behöver påminna oss om vårt beroende av den värld som omger oss. En dag att stanna upp och se över hur vi behandlar vår natur.

eu-valet

Mycket kvar att göra inom jämställdhet

Insändare Den 9 juni äger EU-valet rum. När Europa lider av högerpopulism, krig, människohandel, sexhandel och abortmotstånd, är skälen att rösta för ett frihetligt, fredligt och mänskligt Europa större än någonsin. Din röst spelar roll. Det spelar också roll vilka som representerar oss i Europaparlamentet.

eu-valet

Klockan klämtar för jämställdheten

Insändare Det stundandet valet till Europaparlamentet handlar om värderingarna som ska forma den kommande generationens Europa. Vilket samhälle och vilken union ska vi dela tillsammans med alla andra medborgare i EU.

Hållbart barnrättsarbete

Insändare Sigtuna kommun deltar i olika nätverk och samarbetsorgan på flera områden. Sedan vi tog över kommunledningen har vi sammanställt och utvärderat dessa samarbeten för att säkerställa att det vi lägger tid och engagemang på också ger resultat för kommuninvånarna.

slutreplik: Fler insatser behövs

Insändare Sigtuna, Södertälje och Botkyrka hade det lägsta valdeltagandet i Stockholms län i EU-valet 2019. Därför anser vi att det behövs insatser från kommunens sida för att öka valdeltagandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host