centrum_panorama_hostshopping

Det blir strejk

SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

centrum_artikel_host

SAS VD Anko van der Werff gav i en pressträff vid lunchtid poliserna skulden för att det nu blir strejk. Tusentals resenärer och väldigt många avgångar påverkas på Arlanda. Anko van der Werff var djupt besviken och kallade situationen för dåliga nyheter för alla resenärer och bolaget som fått mycket skattepengar genom åren, denna sommar skulle man börja betala tillbaka. Han tror också att SAS i och med strejken får svårt att locka till sig investerare. Strejken är enligt van der Werff den sjätte på tolv år som piloterna ligger bakom.
– En strejk vid den här tidpunkten är förödande för SAS och sätter företagets framtid på spel, inklusive tusentals kollegors jobb. Beslutet att gå ut i strejk visar ett vårdslöst beteende från pilotföreningarna och en chockerande låg förståelse för den kritiska situation som SAS befinner sig i, uppger Anko van der Werff

Enligt SAS beräknas strejken leda till att 50 procent av alla flygningar ställs in vilket påverkar 30 000 resenärer om dagen. Strejken kommer att ha en negativ effekt på bolagets likviditet och finansiella ställning. Blir strejken långvarig kommer effekterna för SAS ekonomi påverkas ännu mer. Strejken bryter ut omedelbart och ett stort antal flighter ställdes in eller försenades med omedelbar verkan.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
klara_outsider