moderat_sep_pan

Det blir strejk

SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

centrum_artikel_host

SAS VD Anko van der Werff gav i en pressträff vid lunchtid poliserna skulden för att det nu blir strejk. Tusentals resenärer och väldigt många avgångar påverkas på Arlanda. Anko van der Werff var djupt besviken och kallade situationen för dåliga nyheter för alla resenärer och bolaget som fått mycket skattepengar genom åren, denna sommar skulle man börja betala tillbaka. Han tror också att SAS i och med strejken får svårt att locka till sig investerare. Strejken är enligt van der Werff den sjätte på tolv år som piloterna ligger bakom.
– En strejk vid den här tidpunkten är förödande för SAS och sätter företagets framtid på spel, inklusive tusentals kollegors jobb. Beslutet att gå ut i strejk visar ett vårdslöst beteende från pilotföreningarna och en chockerande låg förståelse för den kritiska situation som SAS befinner sig i, uppger Anko van der Werff

Enligt SAS beräknas strejken leda till att 50 procent av alla flygningar ställs in vilket påverkar 30 000 resenärer om dagen. Strejken kommer att ha en negativ effekt på bolagets likviditet och finansiella ställning. Blir strejken långvarig kommer effekterna för SAS ekonomi påverkas ännu mer. Strejken bryter ut omedelbart och ett stort antal flighter ställdes in eller försenades med omedelbar verkan.

ungdomsarbete_helsida

Sellpy etablerar logistiklager i Rosersberg

Näringsliv Second hand-aktören Sellpy hyr in sig i Rosersberg för sitt nya lager: - Vi är mycket glada att få genomföra denna affär tillsammans med Bockasjö. Att det dessutom är just Sellpy som flyttar in känns extra positivt då vi blir en aktör som kan vara med och påverka till en mer hållbar utveckling, säger Annika Persson, Vd och ägare Kilenkrysset Swe.

Här blir det 11 000 kvadratmeter shopping och restauranger

Näringsliv Arlandas nya tillbyggnad på terminal 5 i limträ börjar ta form: - - Vi är nu halvvägs i utbyggnaden av denna del av Marknadsplatsen och det är en häftig känsla att se det som tidigare synts på ritningar och i planer nu börjar bli verklighet, säger Jonas Missaoui, projektledare för verandan på Swedavia.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
toppbanner
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
näringslivsgalan

Nu ska kandidaterna utses

Näringsliv Nomineringar till Näringslivsgalan har stängt och nu ska juryn utse vinnarna i de fyra kategorierna: - Äntligen dags för Näringslivsgalan igen, som vi längtat! Kvällen då företagare och entreprenörer samlas till årets fest. Ta med medarbetare och nära när vi hyllar företagandet i Sigtunas alla delar, säger Björn Petersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
arbete_outsider
pantamera_out
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
galan_outsider
centrum_sommar_outsider2022