centrum_panorama_hostshopping
Abir Al-Sahlani, Europaparlamentariker (C) och Gill Brodin (C) Foto: Centerpartiet
Marie Unander-ScharinFoto: Pressbild

Det är allvar nu – rösta för demokratin!

Det blåser kalla vindar i Europa. Krafter som liknar de som söndrade Europa och dödade miljontals människor har fått ny luft under vingarna och växer sig starkare i flera EU-länder. Sverige är inget undantag och tyvärr inte heller det enda landet där frihetsfientliga och antidemokratiska partier fått inflytande och makt.

centrum_artikel_host

Konsekvenserna av de högerextrema partiernas framfart i Europa kan bli allvarliga. Det kan synas redan i nästa Europaparlament, då risken är att de vinner fler mandat än någonsin förr. Det rör sig om partier som vill bygga murar runt Europa, men bygga broar med Rysslands regim. Det är partier som vill inskränka kvinnors och HBTQI-personers rättigheter, som vill tysta sina meningsmotståndare och media med metoder som diktaturer använder.

Centerkvinnorna är liberaler och för oss är det självklart: det är vår förbannade skyldighet att stå pall när det blåser och hålla gränsen för demokratin, för friheten, för jämställdheten. Andra partier i Sverige, även de som kallar sig liberala, har gjort en annan bedömning: de har gett nycklarna till Rosenbad och förhandlar Sveriges framtid med ett parti som står för allt annat än vad den liberala demokratin gör. För oss är demokratiska principer inte förhandlingsbara. Hela landets och EU:s frihet är viktigare än egna ministerposter och avtal med ett antidemokratiskt och främlingsfientligt parti.

Vi vägrar flytta oss en millimeter till förmån för krafter som vill förstöra det som vi har jobbat hårt för. Vi vet hur ett Europa där andra villkor gäller ser ut, och en sak ska vi alla ha klart för oss: den demokrati och frihet som många av oss kan åtnjuta idag har kostat mycket och det ska aldrig tas för givet.

I EU-valet har du som väljare ett viktigt val. Vilket Europa vill du se i framtiden? Tror du på frihet och demokrati, kan du lita på att Centerpartiet aldrig kommer att svika dig. Använd din röst nu, annars gör någon annan det åt dig.

Rösta för demokrati, frihet och jämställdhet. Rösta på Centerpartiet, senast den 9 juni.

  • Abir Al-Sahlani, Europaparlamentariker (C)
  • Marie Unander-Scharin Ordförande (CK) Sigtuna
  • Gill Brodin Ordförande (C) Sigtuna

Slutreplik: Efterkonstruktioner från (S)

Insändare När ärendet behandlades i kommunstyrelsen var Socialdemokraternas talesperson väldigt tydlig – detta handlade bara om att det var en så kallad privat aktör som skulle få bedriva sin verksamhet i Humlegården. Nu försöker man blanda bort korten för dig som läsare genom att komma med andra, helt nya, argument. Man kan undra vilka det är som borde hålla sig till sanningen.

mp_tack_helsida

(S), (V) och (MP) vill stoppa utvecklingen av Sigtuna vårdcentral!

Insändare Kommunstyrelsen fattade den 10 juni 2024 beslut om att teckna hyresavtal med Sigtuna vårdcentral för etablering av en kraftigt utökad vårdverksamhet i Humlegården på Stora gatan i Sigtuna stad. Vänsterpartierna (S, V och MP) vill stoppa etableringen med motiveringen att Sigtuna vårdcentral är en ”privat aktör”.

connys_helsida

repliken: Vilken kommunal välfärd ska vi ha?

Insändare Då kom då beskedet att högerstyret i Sigtuna kommun avser att sänka skatten. Det tog lite längre tid än vad jag trodde, vilket man kan ge styret lite beröm för. Skatten ska naturligtvis inte vara högre än vad den behöver. Men är det verkligen läge att sänka skatten?

brobygget_2024

Vi håller vad vi lovar – nu sänker vi skatten!

Insändare Steg för steg har kommunledningen i Sigtuna, trots tuffa yttre omständigheter som krig i Europa, pandemi och inflation, lyckats stärka kommunens ekonomi. Kommunledningen har sedan maktskiftet 2017 förvaltat dina skattepengar på ett ansvarsfullt sätt och kan nu planera för att sänka din skatt.

centrum_host_helsida
eu-valet

Rösta för en tryggare Sigtuna kommun

Insändare Moderaterna vill använda Europasamarbetet för att göra Sverige tryggare. Därför vill vi dra in den fria rörligheten för kriminella, inrätta en europeisk specialpolis och ge polisen bättre verktyg för att bekämpa brottsligheten. Vår politik kommer att göra Sigtuna kommun tryggare.

eu-valet

Hjälp naturen att hjälpa oss

Insändare Idag är det biologiska mångfaldens dag. En dag när vi behöver påminna oss om vårt beroende av den värld som omger oss. En dag att stanna upp och se över hur vi behandlar vår natur.

pantamera_avc_helsida
eu-valet

Mycket kvar att göra inom jämställdhet

Insändare Den 9 juni äger EU-valet rum. När Europa lider av högerpopulism, krig, människohandel, sexhandel och abortmotstånd, är skälen att rösta för ett frihetligt, fredligt och mänskligt Europa större än någonsin. Din röst spelar roll. Det spelar också roll vilka som representerar oss i Europaparlamentet.

fritidsbanken_helsida
eu-valet

Klockan klämtar för jämställdheten

Insändare Det stundandet valet till Europaparlamentet handlar om värderingarna som ska forma den kommande generationens Europa. Vilket samhälle och vilken union ska vi dela tillsammans med alla andra medborgare i EU.

Hållbart barnrättsarbete

Insändare Sigtuna kommun deltar i olika nätverk och samarbetsorgan på flera områden. Sedan vi tog över kommunledningen har vi sammanställt och utvärderat dessa samarbeten för att säkerställa att det vi lägger tid och engagemang på också ger resultat för kommuninvånarna.

slutreplik: Fler insatser behövs

Insändare Sigtuna, Södertälje och Botkyrka hade det lägsta valdeltagandet i Stockholms län i EU-valet 2019. Därför anser vi att det behövs insatser från kommunens sida för att öka valdeltagandet.

repliken: Valadministrationen ska vara opolitisk

Insändare Marie Axelsson (S) beklagar sig över valdeltagandet och vill att Sigtuna kommun vidtar helt nya åtgärder för att höja det. Sanningen är att Sverige i jämförelse med alla europeiska demokratier har ett mycket högt valdeltagande.

Hur värnar SD det lokala kulturlivet?

Insändare Att värna om kulturens fria utövande och att skydda den från nedrustning och privatisering är inte någon desperat jakt på makt. Vi tror på vår rättvisa, demokratiska inriktning och kommer alltid att driva denna viktiga fråga.

(S) svartmålar vår politik

Insändare Socialdemokraterna fortsätter sin desperata jakt på makt och nu genom att försöka brunsmeta och svartmåla Sverigedemokraternas kulturpolitik.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys
nrh_sigtuna