defacto_pan2020
Drakegården i Sigtuna där Destination Sigtuna sitterFoto: Streetview

Destination Sigtuna kan bli kommunalt

Destination Sigtuna som till stor del kontrolleras av kommunen kan bli helkommunalt.

centrum_artikel_host

Destination Sigtuna har i samband med ett styrelsemöte fattat beslut om att låta kommunen ta över resterande aktier. Kommunen har redan ett stort aktieinnehav:
– De mycket framgångsrika exemplen från Uppsala och Västerås, som i relativ närtid gjort samma omorganisation, visar på potentialen i förändringen. Jag är övertygad om att det vi vill genomföra kommer betyda mycket för kommunens besöksnäring framöver, säger Destination Sigtunas ordförande Björn Jonzon.

Sigtuna kommuns näringslivschef Annika Bröms skulle eventuellt kunna överta rollen som VD. Nuvarande VD Annica Jansson kommer lämna bolaget vid årsskiftet.
– Sigtuna kommun behöver såklart ta politiska beslut kring detta, men jag tycker att den här utvecklingen låter spännande och har potential att bli mycket bra. Kommunens näringslivsenhet ligger väldigt nära delar av Destinationsbolagets uppdrag och det har funnits tillfällen där ansvarsfördelning inte varit helt klar. Detta skulle vi undvika med den nya organisationen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

yrkesutbildning
defacto_helsida
ica_helsida
connys_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida

Padelhall blir fälglager

Näringsliv Padelboomen är över och på flera håll i landet har hallar lagts ner, nyligen stängde We Are Padel i Rosersberg och hallen köps nu av ABS Wheels.

centrum_host_helsida

Höjda avgifter för flyget

Näringsliv Avgiftshöjningar inom flyget trädde i kraft 1 januari: - Efter pausad höjning av avgifterna för flyget under 2021, på grund av pandemin, har avgifterna sedan bara fortsatt att öka för en bransch som fortsatt är under hårt tryck av pandemin och omställningen, så även för 2023, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg.

Ny Hållbarhetschef hos Arlandastad Group

Näringsliv Anna Stenströmer har rekryterats till Arlandastads Group som Hållbarhetsansvarig: - Jag brinner för ny teknik, nya idéer och nya sätt att tänka för en hållbar framtid, säger Anna Stenströmer i ett uttalande.

RC storsatsar på Arlanda

Näringsliv RC Chocolat och Pâtisserie som haft två enheter på Arlanda kommer att öppna ytterligare fem: - Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. RC ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC.

UF-företag till Näringslivsdagen

Näringsliv Sigtuna kommuns Näringslivsdag på XPO bjuder också in kommunens många UF-företag: - Det ska bli jätteroligt att ha unga entreprenörer på plats tillsammans med alla etablerade företag i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
ica_outsider
pantamera_out
swedol_outsider