defacto_pan2020
Foto: Streetview

Destination Sigtuna ett steg närmare kommunalisering

Kommunstyrelsen har fattat beslut om att Destination Sigtuna ska bli kommunalt och på fullmäktige 30:e mars ska ärendet upp i fullmäktige.

centrum_artikel_host

Kommunen som redan äger en betydande del av Destination Sigtuna föreslås köpa resterande 53 procent av aktierna i bolaget av det privata näringslivet. Kommunstyrelsen var enig på måndagskvällen i sitt beslut:
– Destinationen Sigtuna har en fantastisk potential, med vårt unika läge med Arlanda och med vår intressanta och långa historia. Vi ser att det finns mycket mer att hämta hem som skulle gynna såväl vårt näringsliv som hela kommunen. Med ett helhetsgrepp och bra samverkan mellan kommunens olika verksamheter och närings- och föreningslivet ser vi att det finns möjlighet till stora synergieffekter. Uppsala och Västerås är framgångsexempel på detta, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Näringslivschefen Annika Bröms har redan tagit över som VD sedan årsskiftet.
– Arbetet i dessa roller tangerar varandra på ett mycket bra sätt. Det blir dessutom tydligare för alla parter när liknande frågor drivs inom samma organisation, kommenterar kommundirektören Birgitta Pettersson.

Köpet av de 53 procent av aktierna som återstår är beräknat till max 116 000 kronor.

connys_helsida

Lokala företaget satsar på solcellsinstallationer

Näringsliv Lokala företaget Energisparkonsult ökar sin omsättning till stor del tack vare intresset för att installera solceller: - Vi är mycket glada över att kunna erbjuda solcellsinstallationer genom vårt nya systerbolag ESK Solar, säger VD Erik Albertsson.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Så många reste via Arlanda

Näringsliv Arlanda noterade en kraftig resenärsökning i februari jämfört med förra året: - Allt pekar fortsatt mot en reseintensiv sommar och vi förbereder oss därefter, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
joes-helsida
dack_helsida
centrum_host_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
pantamera_out
joes_outsider
dack_outsider
centrum_outsider_host