eldsjal2024_pan
Foto: Streetview

Destination Sigtuna ett steg närmare kommunalisering

Kommunstyrelsen har fattat beslut om att Destination Sigtuna ska bli kommunalt och på fullmäktige 30:e mars ska ärendet upp i fullmäktige.

centrum_artikel_host

Kommunen som redan äger en betydande del av Destination Sigtuna föreslås köpa resterande 53 procent av aktierna i bolaget av det privata näringslivet. Kommunstyrelsen var enig på måndagskvällen i sitt beslut:
– Destinationen Sigtuna har en fantastisk potential, med vårt unika läge med Arlanda och med vår intressanta och långa historia. Vi ser att det finns mycket mer att hämta hem som skulle gynna såväl vårt näringsliv som hela kommunen. Med ett helhetsgrepp och bra samverkan mellan kommunens olika verksamheter och närings- och föreningslivet ser vi att det finns möjlighet till stora synergieffekter. Uppsala och Västerås är framgångsexempel på detta, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Näringslivschefen Annika Bröms har redan tagit över som VD sedan årsskiftet.
– Arbetet i dessa roller tangerar varandra på ett mycket bra sätt. Det blir dessutom tydligare för alla parter när liknande frågor drivs inom samma organisation, kommenterar kommundirektören Birgitta Pettersson.

Köpet av de 53 procent av aktierna som återstår är beräknat till max 116 000 kronor.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

storemore_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

centrum_host_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

connys_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
storemore_out