sap_feb_pan
Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, tillsammans med Franziska Chistoferson, SSHL. Pernilla Bergqvist (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden, tillsammans med Emre Akalp, Tingvalla förskola.Foto: Sigtuna kommun & Marie-Therese Karlberg

Dessa utses till Årets pedagog

Sigtuna kommun är nu klara med att utse Årets pedagoger och det är totalt åtta pedagoger som uppmärksammats.

centrum_artikel_host

Under några veckor har Sigtuna kommun överraskat pedagoger på skolor och förskolor i kommunen. Nu har åtta vinnare utsetts. märsta.nu har tidigare rapporterat om Zahra Govani på Steningehöjdens skola.

Resterande vinnare är följande;
Sarah Knight, Praktiska Gymnasiet Märsta
Anders Åslund, Arlandagymnasiet
Zahra Govani, Steningehöjdens skola
Franziska Christoferson, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket
Charlotte Herb och Kristina Henebratt, Råbergsskolan
Emre Akalp, Tingvalla förskola
Anna Abrahamsson, Pysslingen förskola i Steningehöjden

I år har det kommit in hela 489 nomineringar till pedagoger i förskola och grundskola.
– Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling. Det har varit både rörande och roligt att läsa igenom alla fina nomineringar som kommit in. Det är med stor glädje och stolthet som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

Priset delas ut både till skolor inom privat som kommunal regi. Även gymnasielärare uppmärksammas.
– Det är alltid lika roligt att få lyfta duktiga pedagoger. Nomineringarna kommer från såväl elever som kollegor, vilket visar på vilket bra arbete pedagogerna gör, säger utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M).

skridskodisco_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
pantamera_out