centrum_panorama_hostshopping
Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, tillsammans med Franziska Chistoferson, SSHL. Pernilla Bergqvist (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden, tillsammans med Emre Akalp, Tingvalla förskola.Foto: Sigtuna kommun & Marie-Therese Karlberg

Dessa utses till Årets pedagog

Sigtuna kommun är nu klara med att utse Årets pedagoger och det är totalt åtta pedagoger som uppmärksammats.

centrum_artikel_host

Under några veckor har Sigtuna kommun överraskat pedagoger på skolor och förskolor i kommunen. Nu har åtta vinnare utsetts. märsta.nu har tidigare rapporterat om Zahra Govani på Steningehöjdens skola.

Resterande vinnare är följande;
Sarah Knight, Praktiska Gymnasiet Märsta
Anders Åslund, Arlandagymnasiet
Zahra Govani, Steningehöjdens skola
Franziska Christoferson, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket
Charlotte Herb och Kristina Henebratt, Råbergsskolan
Emre Akalp, Tingvalla förskola
Anna Abrahamsson, Pysslingen förskola i Steningehöjden

I år har det kommit in hela 489 nomineringar till pedagoger i förskola och grundskola.
– Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling. Det har varit både rörande och roligt att läsa igenom alla fina nomineringar som kommit in. Det är med stor glädje och stolthet som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

Priset delas ut både till skolor inom privat som kommunal regi. Även gymnasielärare uppmärksammas.
– Det är alltid lika roligt att få lyfta duktiga pedagoger. Nomineringarna kommer från såväl elever som kollegor, vilket visar på vilket bra arbete pedagogerna gör, säger utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M).

centrum_host_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna