moderat_fokus_pan
Konstverket i Sigtuna stadsängarFoto: Pressbild

Dessa prisas inom Kulturen

Det står klart vilka som prisas inom Kulturen

centrum_artikel_host

Sigtuna Event som genomförde Sigtuna Summer Squerze mitt under pandemin i slutet av förra sommaren utses till Årets initiativ.
– Mitt i pandemitider lyckades föreningen på ett utmärkt sätt genomföra ett smittsäkert evenemang utifrån rådande maxantal men med festivalanda, lyder delar av motiveringen.

Årets Kulturpristagare blev Kim Hultén och Mikael Falk för att ha knutit ihop nytt och modern i Sigtuna stadsängar genom konstverket Modul Skulptur som sigtunakonstnären Erik Falk skapat.

Kulturstipendiat blev Hanna Sturland för sina breda musikaliska färdigheter som sträcker sig bortom violinspelandet.
– Hanna har ett stort engagemang, hjälper sina kamrater och är en förebild för många andra elever på Kulturskolan.

Till Årets ungdomsledare utsågs Jessica Hilmo från Sigtuna Basket. Hon får priset för att hon är allsidig, tydlig och kompetent ledare och är även en förebild för spelar och ledare med engagemanget och sättet att vara. Hon är en riktig eldsjäl som inspirerar andra att bli ledare och tränare.

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

pantamera_avc_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

joes-helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

nrh_sigtuna
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

hockeyskola_helsida
skanela_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

ica_helsida
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

centrum_host_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

sap_sep23_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

defacto_helsida
moderat_fokus_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
swedol_outsider
skanela_outsider
nrh
pantamera_out