valstadagen_pan
Årets företagare: Jeanette Berndt, Ronny Latva och Charlotta Söör, Lenny Grahn och Tommy JohanssonFoto: Företagarna
Ludwig Askerwall och Madeleine Pettersson, kan bli Årets Unga företagareFoto: Företagarna

Dessa kan bli Årets företagare 2023

Sigtuna kommun är fylld med entreprenörsanda och framgångsrika företag. Årets Företagare-nomineringarna för 2023 är inget undantag, där tre enastående företagare har utmärkt sig med sina innovativa idéer, starka ledarskap och enastående prestationer. Bland de nominerade återfinns RC Bageri AB, Steningekompaniet AB och Laserpro, medan Årets Unga Företagare-nomineringarna har gått till Madeleine Pettersson från SidebySide AB och Ludwig Askerwall från Sigtuna Bil: Lundqvist & Askervall AB.

centrum_artikel_host

Årets Företagare-nomineringarna för 2023 har presenterats och tre framstående företagare har blivit uppmärksammade för sina insatser. RC Bageri AB, Steningekompaniet AB och Laserpro har alla bidragit till att berika det lokala näringslivet och samtidigt skapa en positiv inverkan på samhället.

Charlotta Söör och Ronny Latva, ägare av RC Bageri AB, har imponerat genom sin snabba tillväxt. Från ett café på Stora Gatan har de expanderat till att driva snart sex enheter på Arlanda och tre i Stockholm. Deras drivkraft är fortfarande att leverera högkvalitativa produkter och ge enastående service till sina kunder.

Tommy Johansson och Lenny Grahn från Steningekompaniet AB är ytterligare två nominerade företagare som har visat uppståndelse inom sina respektive branscher. De har framgångsrikt utvecklat sin verksamhet från en liten skala till en mångsidig verksamhet som erbjuder allt från inredning och konst till trädgårdsprodukter och julmarknader. Genom att erbjuda kompetens och minnesvärda upplevelser har de lyckats locka både nya och trogna kunder.

Jeanette Berndt, ägare av Laserpro, har gjort en personlig utvecklingsresa och skapat ett företag som erbjuder nya perspektiv inom lasergravyr. Med sin kreativa expertis, miljömedvetenhet och fokus på problemlösning erbjuder hon enastående kundservice. Jeanette har imponerat med sitt mod och sitt engagemang för att skapa ett företag som levererar i världsklass.

Årets Unga Företagare-nomineringarna har också uppmärksammats och priset kan gå till två inspirerande entreprenörer. Madeleine Pettersson från SidebySide AB har visat på mod och framgång i en mansdominerad bransch. Som VD, styrelseledamot, jägare och influencer har hon blivit en förebild för andra som vill våga satsa och göra sig hörd.

Den andra som nominerats är Ludwig Askerwall från Lundqvist & Askervall AB. Ludwig är en ung företagare som har gjort ett starkt avtryck i bilbranschen. Han startade sitt första företag redan som sextonåring och har sedan dess byggt upp en imponerande organisation med flera anställda. I sin roll som styrelseordförande och affärsutvecklare har Ludwig visat en otrolig positiv energi och drivkraft.

Denna text genererades med en textrobot

connys_helsida
defacto_helsida

SAS ser stark ökning i efterfrågan inför kommande sommarsäsong

Näringsliv Med sommaren inom räckhåll har SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, rapporterat en stark ökning i efterfrågan från passagerare under det andra kvartalet. Enligt nyligen publicerade siffror ökade antalet passagerare som reste med SAS med imponerande 36 procent jämfört med samma period föregående år, vilket innebar att 5,4 miljoner människor valde att flyga med bolaget under kvartalet.

nrh_sigtuna
ica_helsida

Två bolag i konkurs

Ekonomi Vecka 19 innebar att två företag i kommunen begärdes i konkurs. Siffrorna för vecka 20 är ännu ej klara.

Wenngarns_cafe_helsida

Ramirent nöjda med etablering i Märsta

Näringsliv Ramirents kundcenter i Märsta firar ett framgångsrikt år i sin nya anläggning. Kundcenterchefen Fredrik Aronsson summerar erfarenheterna från det senaste året och riktar blicken mot framtiden.

SAS lanserar ny linje till Marocko

Näringsliv SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och stärker tillgängligheten genom en ny direktlinje till Agadir i Marocko. Linjen är tidigare otrafikerad och kommer att flygas en gång i veckan, lördagar, med start 4 november i år.

centrum_host_helsida

Arlandas resenärer ökade kraftigt i april

Näringsliv Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin, enligt en rapport från Swedavia. Totalt sett reste över 2,6 miljoner resenärer via Swedavias flygplatser under april, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med förra årets aprilresande. Detta motsvarar 81 procent av prepandeminivåerna från 2019.

mp_helsida
pantamera_avc_helsida

Cargo City utökas

Näringsliv Swedavia, ägaren till Stockholm Arlanda Airport, söker nu partners för att utveckla en stor markyta inom Cargo City - ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Totalt ska en markyta om 144 400 kvm utvecklas och Swedavia söker en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

Sigtuna är Årets välfärdsraket enligt Företagarna

Näringsliv Småföretagen står för den största delen av svenska kommunernas skatteintäkter, enligt den nyligen släppta rapporten Välfärdsskaparna 2023 från Företagarna. Rapporten, som publiceras vartannat år, analyserar skatteintäkterna från samtliga av Sveriges 290 kommuner. Resultaten visar att småföretagen är den största skattebetalaren i 198 av kommunerna och står för 28 procent av de totala kommunala skatteintäkterna.

elon_helsida

Lokala mötesplatser kan prisas

Näringsliv Svenska Möten, en organisation som arbetar för att främja och utveckla mötesindustrin i Sverige, har presenterat de nominerade till Årets Mötesplats. Detta prestigefyllda pris går till den anläggning som fått högst betyg från Svenska Mötens kunder vad det gäller övergripande kundnöjdhet. Nominerade till årets pris är Villa Aske Konferens, Hotell Kristina samt United Spaces Arlanda.

joes-helsida

Ny restaurang Pocket Bar & Bistro öppnar på Stockholm Arlanda Airport i SkyCity

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport är mitt i en stor utvecklingsfas med flera spännande förändringar på gång. Under andra halvan av 2023 kommer den nya Marknadsplatsen att öppna på flygplatsen, och flera nya restauranger, barer och butiker kommer att öppna i SkyCity under året. En av de senaste tillskotten är restaurangen Pocket Bar & Bistro, som precis har slagit upp sina portar en trappa upp i SkyCity, mittemot Arlanda Centralstation.

Luthman Nordic AB i konkurs – Omsatte nära 100 miljoner

Näringsliv Sigtuna kommun, den 18:e april 2023: Luthman Nordic AB, ett företag som har sitt säte i Sigtuna kommun och grundades år 2008, har inlett en konkursprocess. Enligt tillgänglig information är Luthman Nordic AB det enda bolaget i Sigtuna som har drabbats av konkurs under vecka 14.

valstadagen

Arlandaområdet tar steget mot hållbar mobilitet med autonoma bussar

Näringsliv RISE, Sveriges forskningsinstitut, leder ett projekt för att införa autonoma bussar i Arlandaområdet. Projektet finansieras av Vinnova och drivs i samarbete med Arlandastad Group, Vy, Adastec och Applied Autonomy. Det är ett första steg mot att införa autonoma bussar i Sverige och kan bli en av världens första pilotstudier med autonoma bussar av denna typ.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
wenngarn_outsider
pantamera_out
ica_outsider
valstadagen_outsider
swedol_outsider
student_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
connys