centrum_panorama_hostshopping

Dessa bör bära munskydd i kollektivtrafiken

Råd om munskydd i kollektivtrafiken gäller personer födda 2004 och tidigare enligt nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel_host

Folkhälsomyndigheten presenterade råd för munskydd som införs i kollektivtrafiken 7/1 2021. Personer som rekommenderas använda munskydd är de som är födda 2004 och tidigare. Alltså från 16 år och äldre. Munskydd bör användas mellan klockan 7-9 och 16-18, det är då många vanligtvis reser.
– Det är mer effektivt att hålla avstånd än att befinna sig nära andra och ha munskydd. Men vi vet att kollektivtrafiken innebär situationer där trängsel kan vara svår att undvika trots rekommendationen om att i första hand välja andra färdmedel. Då kan munskydd vara till nytta, säger statsepidemiolog Anders Tegnell, i ett pressmeddelande.

Det är upp till var och en att ta ansvar för sitt munskydd och att det är av god kvalitet. Folkhälsomyndigheten rekommenderar de som bedriver kollektivtrafik att tillhandahålla munskydd till de som inte haft möjlighet att ta med eget. Företagen ska också informera resenärer om att och hur munskydd bör bäras. Man ska också planera för att ta hand om avfall. Rådet omfattar hela landet, dock är problem med trängsel i kollektivtrafiken främst ett storstadsproblem.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys