defacto_pan2020
Derbyt spelas i Vikingahallen, lördag kl. 16.00

Derby inleder Allsvenskan för Skånela

Handbollsallsvenskan inleds på lördag och det är inte med vilken match som helst för Skånela, det är en match mot antagonisten Rimbo: - Det blir dubbelt explosionsartat, säger tränaren Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Jimmy Karlsson och Jesper Östlund gör sin tredje säsong som tränare för Skånela. Under flera år ledde de Skånela framgångsrikt på planen till Elitserien, nu siktar de på att göra om bedriften som tränare:
– Kommer vi nära våra toppar och ligger där så blir det svårt för alla lag att slå oss, men det gäller för oss att vara så bra i 26 matcher och inte falla ihop, säger Jimmy Karlsson.

Tung höst
Skånela hade en katastrofal höst förra året och var kring jul nästjumbo. Vårsäsongen avslutade man dock på bästa sätt och nosade på en kvalplats till Elitserien.
– Vi har lärt oss mycket från förra året, vi får max förlora en 1-2 matcher, sen måste vi omvandla den negativa trenden till något positivt, menar Jimmy Karlsson.

Fler ska bidra
Truppen har breddats lite, det är inte lika tungt ansvar på Fredrik Olsson, Oskar Frank och andra som man förväntade sig 8-10 mål per match. Nu finns även Iris Ganibegovic i laget tillsammans med Simon Källström. Tanken är att de ska avlasta och se till att fler kan göra mål:
– Iris betyder mycket, han har utvecklats mycket i försvarsspelet under försäsongen och ligger bakom många mål, fortsätter Karlsson.

Ska inte vara bekväma
Till derbyt på lördag kommer Skånela in med hysterisk form då man ännu inte har förlorat under försäsongen, man har slagit elitserielag och självförtroendet är stort. Samtidigt är tränarduon medvetna om att man inte ska slå sig för bröstet och bli bekväma:
– Vi vill inte att vi hamnar i ”det löser sig självt-känsla”. Försäsong är en sak, nu är det något helt annat, säger Jimmy Karlsson.

”Mycket känslor”
Skånela har i princip truppen intakt efter förra säsongen och man har även utvecklats under våren, sommaren och hösten. Rimbo har bara 3-4 spelare kvar av stommen berättar Jimmy Karlsson. Han är optimistisk:
– Kommer vi upp i vår nivå får Rimbo svårt, men det tror jag alla lag får. Nu är det derby, det är mycket känslor, vi får hantera det och gå ut på planen och spela vårt spel. Det är mycket metall bitar som gör att man presterar på topp.

joes-helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

connys_helsida
dack_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

ica_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

pantamera_avc_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
centrum_outsider_host
nrh
swedol_outsider
ica_outsider
connys