helsida_bostad
Man rekommenderas att testa sig vid ankomst från en utlandsresaFoto: Pressbild

Deltavarianten och utlandsresenärer driver på smittotalen

Antalet konstaterade coronafall i regionen ökade en aning under den gångna veckan.

centrum_artikel_host

Antalet smittade med covid-19 ökar för andra veckan i rad enligt Region Stockholm, det är dock ökning från låga nivåer. Vecka 27 var det 476 nya fall, en uppgång med 18 procent. Ytterligare två har avlidit. Smittade med den så kallade deltavarianten av covid-19 ökar med 50 procent bland de smittade.
– Ökningarna sker från låga nivåer men ökningar två veckor i rad är inte vad jag vill se. Karolinska Universitetslaboratoriet bedömer att delta-varianten står för cirka 60 procent av alla nya konstaterat smittade. Vi vet att den som tagit båda doserna vaccin har ett bättre skydd mot allvarlig sjukdom, särskilt för de som smittas med delta-varianten. Därför är det nu viktigt att så många som möjligt får möjlighet att ta båda doserna vaccin så snart som möjligt inom rätt intervall, säger chefläkare Elda Sparrelid.

märsta.nu rapporterade under tisdagen om de lättade restriktionerna från och med torsdag. Men man bör ändå följa råd för att minska smittspridning.
– Drygt 60 procent av länets vuxna invånare har påbörjat sin vaccination och 40 procent har fått båda doserna vilket innebär att det fortsatt är många invånare som inte har något vaccinationsskydd än. Om du följer de grundläggande råden bidrar du till att minska risken för smittspridning, fortsätter Elda Sparrelid.

En tredjedel av fallen som nu konstaterats kommer från utlandet, det vill säga stockholmare som varit utomlands. Därför skärps också rekommendationer för provtagning vid hemkomst efter utlandsresa.

centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

toppbanner
ungdomsarbete_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
connys
arbete_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider